Kahdeksan litraa maitoa, kosolti lettutaikinaa ja Vähäjärveä kiertävä golfauto – ”Tällaisia tapahtumia voisi olla muitakin”

Pirkkalan Rotaryklubin järjestämässä Kesän iloa ikäihmisille -tapahtumassa nautittiin Vähäjärven ympäristöstä.

Kaija Hirsilä istui Pekka Paavolaisen ohjaaman golfauton kyytiin Vähäjärven maisemissa järjestetyssä Kesän iloa ikäihmisille -tapahtumassa.
PIRKKALAN vapaa-aikakeskuksen ympäristössä näkyi viime maanantaina lukuisia hymyileviä ilmeitä, kun Pirkkalan Rotaryklubi järjesti ensimmäistä kertaa Kesän iloa ikäihmisille -tapahtuman. Pannulla valmistuivat Pertti Niemen kääntelemät letut, ja vieressä grillissä tirisi makkaraa.

”Rotarien ajatus on paitsi verkostoitua niin myöskin tehdä jotakin hyvää. Halusimme saada tällaisen tapahtuman ikäihmisille, jotka eivät muuten pääse omin voimin luonnon pariin”, Antero Saksala Pirkkalan Rotaryklubista kertoo.

”Koimme meidän oman Vähäjärvemme olevan niin hieno, että tapahtuma voisi hyvin olla sen ympärillä.”

Lempi Rantanen (vas.) ja Hilkka Blomqvist nauttivat rantamaisemissa makkara- ja lettutarjoilusta.
VÄHÄJÄRVEN alkukesän maisemia pääsi tapahtumassa ihastelemaan Pekka Paavolaisen kuljettaman golfauton kyydissä. Sen penkille hyppäsi myös pirkkalalainen Kaija Hirsilä, joka mieltyi uudenlaiseen tapaan katsella järvinäkymiä.

”Kauniita pihoja, kauniita kukkasia, kauniita pensaita, kauniita taloja”, hän ihasteli.

Pirkkalalaiset Lempi Rantanen ja Hilkka Blomqvist ovat tottuneet liikkumaan Vähäjärven maisemissa esimerkiksi hiihtäen ja kävellen. Nyt kaksikko keskittyi nauttimaan tapahtuman makoisista tarjoiluista.

”Kauhean hyvää makkaraa”, arvio kuului. ”Ja letut ovat kanssa hyviä”, vieressä täydennettiin.

”Tämä on vasta toinen makkara tänä kesänä!”

Lettuja käännelleen Pertti Niemen mukaan maitoa varattiin tapahtumaa varten peräti kahdeksan litraa.
PIRKKALAN Rotaryklubin lisäksi Antero Saksala toimii Pirkanmaan hyvinvointialueen vanhusneuvoston puheenjohtajana. Hän pitää tärkeänä, että ikäihmisille on tarjolla ulkoilun kaltaisia virikkeitä.

”Siihen aktivoiminen on tosi hyvä juttu muutenkin kuin yhtenä tapahtumana vuodessa”, hän miettii.

Aikaisemmin Pirkkalassa koulutettiin Saksalan mukaan niin sanottuja kävely-ystäviä. Toiminta kuitenkin katkesi koronaviruspandemiaan. Saksala kannustaa esimerkiksi yhdistyksiä mukaan puuhaamaan ikäihmisten ulkoilutoimintaa.

”Minusta se olisi monelle järjestölle tapa tehdä hyvää.”

Toivo Mäkinen ja Kaija Hirsilä toivoivat kesältä muitakin Vähäjärven ulkoiluhetken kaltaisia tapahtumia.
SAKSALAN ajatukset vaikuttavat osuvan yksiin tapahtuman kävijöiden kanssa. Iloisista ilmeistä päätellen tapahtuma on tarpeen, mikä vahvistuu myös paikalle saapuneiden kommenteissa.

”Tällaisia pieniä tapahtumia voisi olla muitakin”, Toivo Mäkinen ja Kaija Hirsilä ajattelevat.

”On kiva, kun näkee ihmisiä siinä samalla. Kotona katsellaan vaan toisiamme keittiön pöydän ylitse”, Mäkinen tuumii.