Spartans aloitti jenkkifutiskauden kotitappiolla – ensi viikonloppuna pirkkalalaiset matkaavat Ouluun

Päävalmentaja Toni Uusitalon mukaan Spartansin virheet olivat niin selkeitä, että niitä on helppo lähteä korjaamaan harjoituksissa.

Laitahyökkääjä Jesse Aallon mielestä Spartansin pelissä näkyivät vähäiset harjoitusmäärät.

PIRKKALA Spartans avasi lauantaina kautensa amerikkalaisen jalkapallon I divisioonassa kotitappiolla, kun helsinkiläinen East City Giants kukisti viime kaudella toiseksi divisioonassa selviytyneen Spartansin 24-8 (24-8).

ECG johti jo 24-0, kunnes laitahyökkääjä Jesse Aalto sai kiinni pelinrakentaja Daniel Tolosen 18 jaardin pituisen heiton toisen neljänneksen päätöshetkillä ja eteni maalialueelle.

”Tilaa oli ja sain heiton kiinni melko vapaana. Ehti hetken miettiäkin”, Aalto sanoi.

Lisäpistepotkun asemasta Spartans yritti ja onnistui kahden pisteen arvoisessa juoksussa maalialueelle.

”Pelasin Spartansissa aiemmin, mutta viimeiset kaksi vuotta olin Tanskassa. Loukkaannuin siellä enkä pelannut. Tänään näkyi pelissämme vähän liikaa vähäiset harjoitusmäärät”, Aalto arvioi.

VAASASTA kotoisin oleva Aalto, 26, sai tilastoihin 104 jaardia etenemistä, mikä oli yli puolet joukkueen jaardeista. ECG sai myös kaikki neljä maalia heittopelillä. Spartansin puolustus torjui kaikki lisäpisteyritykset.

”Meillä oli viime kauden jälkeen suuri vaihtuvuus, laitahyökkääjistä jäi vain yksi.  ECG oli parempi, ei kahta sanaa. Virheemme olivat niin selkeitä, että treeneissä niitä on helppo lähteä korjaamaan”, sanoi päävalmentajana jatkava Toni Uusitalo.

Spartans pelaa seuraavaksi vierasottelun Oulussa lauantaina 15. kesäkuuta Northern Lightsia vastaan. Se hävisi lauantaina Tampereella Saintsille 20-76.