Lukijalta: Pirkkalan katujen puhtaanapidon farssi – Juhlitaanko juhannusta hiekkakasojen keskellä?

Kadunvarsi muistuttaa enemmän hiekkarantaa kuin siistiä katualuetta.

PIRKKALAN kaunis kevät on perinteisesti merkinnyt sitä, että talven jälkeinen hiekoitushiekka saadaan siististi pois kaduilta vappuun mennessä. Näin oli ennen vanhaan, kun ammattiylpeys ja -taito olivat vielä arvoja, joihin voitiin luottaa. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin saanut aivan uuden, surkuhupaisan käänteen.

Pereen Isomäentiellä, jonka piti jo kuukausi sitten loistaa puhtaana ja kevätauringon säihkyttämänä, makaa edelleen ruma hiekkakasa. Kyllä, luitte oikein: hiekkakasa, kuin muistutuksena siitä, että Pirkkalan katujen puhtaanapidosta vastaava urakoitsija on ilmeisesti päättänyt vaihtaa työkalunsa unileluun. Miten on mahdollista, että toukokuun lopussa hiekkakasa odottaa yhä kiltisti paikallaan, vaikka tästä on annettu palautetta mm. Haloo Pirkkala -apin kautta?

Onko tämän vuoden urakoitsijalla kenties uusi työohjelma, joka perustuu tähtitieteeseen ja odottaa jonkinlaista planeettojen suotuisaa linjausta ennen kuin lakaisukoneet voivat huristella pitkin Pirkkalan katuja? Vai onko kyseessä uusi ekologinen kokeilu, jossa annetaan luonnon hoitaa hiekan poistaminen itsestään?

Mielestäni katujen puhtaanapito ei ole rakettitiedettä.
PAHEKSUN syvästi tätä huonoa työsuoritusta. Mielestäni katujen puhtaanapito ei ole rakettitiedettä, ja silti tämän vuoden suoritus näyttää siltä, että urakoitsijan työohjelma on laadittu ennemminkin sirkuksessa kuin toimistossa. Kadunvarsi muistuttaa nimittäin enemmän hiekkarantaa kuin siistiä katualuetta.

Juhannus on jo ovella, ja jos vauhti ei tästä kiihdy, saamme todennäköisesti juhlia keskikesän juhlaa hiekkakasojen keskellä. Tässä vaiheessa onkin syytä kysyä: mikä meni pieleen? Ovatko urakoitsijan resurssit tosiaan näin heikot vai onko kyseessä puhdas välinpitämättömyys?

Pirkkalan asukkaat ansaitsevat parempaa. Toivon sydämestäni, että päättäjämme heräävät koomastaan ja laittavat asiat kuntoon. Olkoon tämä viimeinen kevät, jolloin saamme ihmetellä katujen hiekkakasoja vielä kesän kynnyksellä.

Toivotan kaikille pölyistä, mutta toivottavasti pian puhtaampaa kesää!

Pereeläinen veronmaksaja