Äänekkäät hälytykset valvottivat Suupan asukkaita useina öinä – Tästä oli kyse

Voimakkaat hälytysäänet häiritsivät kuntakeskuksen asukkaiden unta viime viikolla.

Pirkkalan pääkirjastosta kantautui hälytysääniä kolmena yönä viime viikolla. Arkistokuva.
MONI Pirkkalan kuntakeskuksen asukas heräsi viime viikolla hälytysääniin. Pääkirjaston oven ulkopuolella soi peräti kolmena yönä hälytinten kovaääninen ujellus, joka kantautui lähitalojen asuntoihin asti.

Hälytys kuului torstain ja perjantain, lauantain ja sunnuntain sekä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Sosiaalisen median kommenteissa on ihmetelty hälytyksen toistuvuutta ja pitkää kestoa. Torstain ja perjantain välisenä yönä hälytyksen kerrotaan alkaneen hieman ennen puoltayötä ja jatkuneen yli tunnin ajan. Lähialueen asukkaat ehtivät olla häiritsevästä äänestä viikon aikana useaan kertaan yhteydessä kuntaan ja poliisiinkin.

PIRKKALAN kiinteistönpitoinsinööri Veli-Matti Kemppinen kertoo, että hälytys johtui hälytinjärjestelmän liiketunnistimen viasta. Liiketunnistin siis ”havaitsi” virheellisesti liikettä tiloissa ja antoi hälytyksen.

”Mitään ei kirjastossa ole ollut, tilat on tarkistettu hälytyksen jälkeen”, Kemppinen sanoo.

Hän kertoo liiketunnistimen vian olevan nyt korjattu.

Öisten hälytysten pitkää kestoa selittää Kemppisen mukaan se, että järjestelmä ei lähettänyt hälytyksistä tietoa kunnan tekniseen päivystykseen. Hälytys sai siis soida vapaasti ilman, että päivystäjällä oli tietoa asiasta.

”Käynnissä olevan laitteistopäivityksen myötä tähänkin saadaan onneksi parannusta. Jatkossa hälytykset ohjautuvat myös suoraan tekniseen päivystykseen.”