Pirkkalan ja Härmälän raitiotieajan uusia katusuunnitelmia esitellään pian yleisölle Partolassa

Havainnekuva kertoo, millaiset näkymät uudet katusuunnitelmat tuovat Haikan kohdalla. Kuvassa Mäkikatu ja Haikan Keskuskatu tulevat samaan liittymään Naistenmatkantielle. Näkymä kohden Pirkkalan kuntakeskusta.

KESÄKUUN puolivälissä tulee kuntalaisten arvioitavaksi uusia Pirkkala-Linnainmaa -osuuden katusuunnitelmaehdotuksia. Tampereen katusuunnitelmaehdotuksista nähtäville tulevat Nuolialantie sekä Linnainmaan Citymarketin pohjoispuolelle suunniteltu uusi katuyhteys, Hennalankaari.

Pirkkalan katusuunnitelmaehdotukset koskevat Partolaa ja Naistenmatkantietä. Tampereen kaupunki ja Pirkkalan kunta tiedottavat nähtäville tulosta tarkemmin.

Nuolialantien, Partolan ja Naistenmatkantien raitiotieosuuksien katusuunnitelmia esitellään yleisölle maanantaina 17. kesäkuuta Pirkkalan Prismalla.

Katusuunnitelmaehdotuksissa esitetään raitiotien sijainnin lisäksi mm. ajokaistojen, jalankulku- ja pyöräilyväylien sekä istutusten paikat katutilassa. Katusuunnitelmaehdotuksista voi jättää muistutuksia Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan kirjaamoon.

Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssin kehitysvaihe on edennyt yli puolivälin, ja hanke jatkuu suunnitellussa aikataulussa. Allianssin tuottama aineisto Tampereen ja Pirkkalan valtuustojen päätöksentekoon valmistuu syyskuussa.

”Kesän ja alkusyksyn aikana viimeistelemme raitiotien ja siihen liittyvien katu-, pysäkki- ja liikennejärjestelyjen suunnitelmat Hatanpään valtatieltä Sorin aukion pysäkiltä Pirkkalan Suupan kuntakeskukseen ja Kaupin kampuksen ratikkapysäkiltä Linnainmaalle. Samalla täsmennämme hankkeen tavoitekustannuksen”, Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssin projektipäällikkö Sari Valjus kertoo.

Tavoitteena on, että lokakuussa 2024 Tampereen ja Pirkkalan valtuustot voivat allianssin suunnitelmien ja selvitysten pohjalta päättää raitiotien rakentamisen aloittamisesta, rakentamisen laajuudesta ja mahdollisesta raitiotieradan vaiheittain toteuttamisesta.

”Linnainmaan osuudelle suunniteltu raitiotie ylittää Teiskontien eli valtatie 12:n noin 380 metriä pitkällä uudella sillalla, josta tulee Tampereen raitiotien pisin silta”, Tampereen kaupungin kuntatekniikan suunnittelupäällikkö Jouni Sivenius kertoo.

Katusuunnitelmien lisäksi Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssin sivuilla on tutustuttavana suunnitelmia mahdollisen rakentamisen aikaisista liikennejärjestelyistä.

”Pääperiaatteena liikennejärjestelyissä on, että autoliikenteelle järjestetään töiden aikana aina vähintään yhdet ajokaistat kumpaankin suuntaan, ja jalankulun ja pyöräilyn reitit ohjataan työmaiden ohi turvallisesti”, projektipäällikkö Sari Valjus kertoo.

Kiinteistöille ja palveluille kulku järjestetään kaikissa vaiheissa töiden aikana. Myös joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyt suunnitellaan etukäteen.

Nuolialantien, Partolan ja Naistenmatkantien raitiotieosuuksien katusuunnitelmia esitellään yleisölle 17.6. klo 15–18 Pirkkalan Prismalla.