Appelsiinijäätelöä ja selfieitä – EU-vaalikampanjointi käy kuumana Pirkkalassa

Eurovaalien lähestymisen huomaa siitä, että poliitikkoja on vieraillut tiuhaan Pirkkalassa vaalityötä tekemässä.

Antti Häkkäsellä (kok) oli viime viikon tiistaina Pirkkalassa vieraillessaan aikaa keskustella muun muassa Jouko Tuomisen kanssa.

PIRKKALASSA on vieraillut toukokuussa useita poliitikkoja tekemässä vaalityötä kesäkuun eurovaaleja varten. Heihin kuuluu puolustusministeri, kokoomuksen Antti Häkkänen, joka jalkautui Suupantorille viime viikon tiistaina. Häkkänen itse ei ole ehdolla vaaleissa.

Vierailunsa aikana Häkkänen piti toripuheensa ja ehti käydä useita kahdenvälisiä keskusteluja kuntalaisten kanssa. Visiitin varrelta löytyi myös hetki torin jäätelökioskilta ostetulle appelsiinijäätelölle. Pirkkalan maine onnellisena kuntana oli ministerille tuttu, ja hän mainitsi myös Pirkkalan hyvän sijainnin.

Perjantai-iltana torilla esiintyi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson yhdessä puolueen toisen EU-vaaliehdokkaan, tamperelaisen Mikko Aaltosen kanssa. Andersson pääsi poseeraamaan kannattajiensa kanssa selfie-kuvissa, ja moni tahtoi myös antaa hänelle halauksen. Puheessaan Andersson korosti EU:n päätösvaltaa muun muassa työelämäkysymyksissä, luonnonsuojelussa ja ilmastoasioissa. Mikko Aaltonen puolestaan kertoi muun muassa EU:n alueiden komitean, jonka jäsen hän on, työstä ja merkityksestä.

Li Andersson (vas) puhui Suupantorilla perjantai-iltana.

Sunnuntaina lauteille nousi pirkkalalainen kansanedustaja Ville Merinen (sd.), joka esiintyi Pirkkalan lukiossa. Merisen ennakkoon ilmoitettuja puheenaiheita olivat mielenterveys ja sosiaalisen median turvallisuus. Merisen eurovaalien vaalilupauksiin kuuluu 16 vuoden ikärajan ajaminen sosiaaliseen mediaan.

Eikä siinä vielä kaikki. Tulevana lauantaina kello 11 Suupantorille saapuu SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.