Pirkkalalainen Olivia Rautajoki, 13, sai kuvituksensa kaupan hyllylle – ”Olin ihan että oho”

Vähäjärven koulua käyvän Rautajoen ja neljän muun pirkkalalaislapsen piirroksia voi löytää kaupan jogurttiosastolta.

Oman piirroksen pääsy jogurttipurkkiin oli Olivia Rautajoelle iloinen yllätys.
RUOKAKAUPAN hyllyssä on voinut tänä keväänä nähdä pirkkalalaisten lasten kädenjälkeä.

Pirkkalalainen Olivia Rautajoki, 13, on yksi onnekkaista, joiden piirroksia on valittu koristamaan Arlan jogurttipurkkeja. Luonto+-jogurttien purkit on kuvitettu lintukuvilla, joita lapset voivat piirtää ja lähettää jogurttimerkin kotisivuilla. Näistä kuvista Arla valitsee osan purkkeja kuvittamaan.

Lukuisten kuvitusten joukossa on tällä hetkellä viiden sellaisen lapsen piirrokset, joiden kotikunnaksi on merkitty Pirkkala. Osa jogurttien tuotoista menee Mannerheimin lastensuojeluliitolle lasten kaveritaitoja tukevaan työhön.

RAUTAJOKI huomasi tiedon piirroshausta viime vuonna, mistäpä muualta kuin jogurttipurkin kyljestä.

”Olin, että tosi kiva idea, ja menin heti nettisivulle osallistumaan. En ajatellut, että siitä tulisi mitään isoa juttua tai että minut valittaisiin siihen”, Rautajoki kertoo.

Piirros tehtiin Arlan tarjoamaan pohjaan, johon oli valmiiksi piirretty linnun jalat, nokka ja silmät. Piirtäjien tehtäväksi jäi kuvitella ja toteuttaa linnun vartalo.

TIEDON piirroksensa pääsystä purkin kylkeen Rautajoki sai tämän vuoden huhtikuussa.

”Istuin silloin kotisohvalla. Olin kokonaan unohtanut, että olin osallistunut tähän. Olin ihan että oho ja näytin viestiä siskolle.”

Äiti Elisa Tikkanen ei ollut tuolloin vielä kuullut koko kilpailusta.

”Tytöt hetken supattelivat sohvalla ja tulivat sitten näyttämään viestiä minulle. Suu loksahti auki. Se oli tosi ihana yllätys”, Tikkanen sanoo.

Olivia Rautajoki piirsi linnun omilla lempiväreillään.
VIELÄ haastattelun hetkellä Rautajoki ja Tikkanen eivät olleet ehtineet nähdä Rautajoen kuvitusta kaupoissa omin silmin. Se ei ole ihme, sillä jogurttimerkin purkeissa kiertää kuvituksia kymmeniltä piirtäjiltä. Moni tuttu on kuitenkin ilmoittanut Rautajoelle viestillä, että ovat bonganneet hänen kuvituksensa ruokakaupassa.

Viimein myös Rautajoen mummo löysi oikean purkin paikallisen kaupan hyllystä ja toi sen näytille. Löytö oli niin arvokas, että mummo ei ainakaan aluksi raaskinut syödä jogurttia.

PIIRTÄMINEN on Rautajoelle tärkeä harrastus. Elisa Tikkanen kertoo Olivian käyttävän paljon aikaa viikosta luonnosteluun ja taiteiluun. Seitsemättä luokkaa Vähäjärven koulussa käyvän Rautajoen tavoitteena on päästä Tammerkosken kuvataidepainotteiseen lukioon.

”Yleensä etsin netistä inspiraatiota ja sitten vain piirrän”, Rautajoki kertoo piirtoprosessistaan.

Olisiko tuotteiden ja pakettien kuvittaminen asia, jota Rautajoki haluaisi tehdä myös aikuisena? Sitä hän ei ole vielä miettinyt.

”Minusta tuo oli tosi kivaa, kun sai käyttää luovuutta. Mutta ei ole mitään tiettyä asiaa, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä.”

Arlan jogurttien kuvituksia pääsee katsomaan ja piirtämään jogurttimerkin kotisivuilla.