EU-vaalit: Vasemmistoliiton Li Andersson Pirkkalassa perjantaina, pirkkalalainen kansanedustaja Ville Merinen puhuu turvallisesta somesta sunnuntaina

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja kansanedustaja Li Andersson vierailee perjantaina Pirkkalan torilla EU-vaalien tiimoilla. Kuva: Antti Yrjönen

VASEMMISTOLIITON puheenjohtaja Li Andersson saapuu Pirkkalaan perjantai-iltana. Hän on tavattavissa kuntakeskuksessa Suupantorilla. Paikalla on myös toinen puolueen EU-vaaliehdokas Mikko Aaltonen.

Turkulainen Andersson on jättämässä puolueensa puheenjohtajuuden ja tähtää europarlamenttiin.

Verkkosivuillaan Andersson toteaa, että kesäkuun EU-vaalit ovat historian tärkeimmät. 

”Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa. Ilmasto- ja luontokriisit etenevät. Ympäri Eurooppaa monet kamppailevat elinkustannusten nousun kanssa, ja talouskuri uhkaa tehdä näyttävän paluun talouspolitiikan ytimeen”, Andersson toteaa.

”Samaan aikaan vaaleissa ennustetaan merkittävä nousua äärioikeistolle, mikä saattaa keikauttaa parlamentin voimasuhteet suuntaan, jossa ilmastotyössä aletaan jarruttamaan merkittävästi, sitoutuminen ihmisoikeuksiin heikkenee, eikä työntekijöiden oikeuksista tai köyhyyden vähentämisestä enää piitata”, hän sanoo.

EU-parlamentissa Andersson aikoo tehdä töitä, että äärioikeiston tavoitteet eivät toteutuisi.

Ensimmäisen kauden kansanedustaja, pirkkalalainen Ville Merinen on lauantaina tavattavissa kotikunnassaan. Merinen puhuu turvallisesta somesta ja mielenterveydestä. Kuva: Anna Haapavaara

PIRKKALALAINEN kansanedustaja Ville Merinen (sd) on puolestaan tavattavissa Pirkkalassa sunnuntaina. Terapeutti-Villenä tunnettu ja sosiaalisessa mediassa suosittu Merinen on sosialidemokraattien ehdokkaana EU-vaaleissa.

Merinen keskustelee Pirkkalan lukio Silmussa mielenterveydestä ja turvallisesta somesta. Tilaisuuden juontaa Pirkkalan valtuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen.

EU-vaaliehdokkaat Li Andersson ja Mikko Aaltonen Suupantorilla Pirkkalassa pe 17.5. klo 18-19. Tarjolla kahvia ja pullaa.

Ville Merinen Pirkkalan lukiolla (Urheilutie 11) su 19.5. klo 17-19. Kahvitarjoilu.

Juttua korjattu 20.5. klo 16.28: Ville Merinen oli tavattavissa Pirkkalassa sunnuntaina, ei lauantaina kuten jutun leipätekstissä väitettiin. Päivä oli oikein jutun otsikossa ja lopun menovinkissä.