Jumala kävi maailmassa

Kirjoittaja Jukka Peltola on Pirkkalan seurakunnan aikuistyönohjaaja.
Jukka Peltola, aikuistyönohjaaja, Pirkkalan seurakunta

RAAMATUN sanoma on meille monelle tuttu: Jumala tuli kertomaan valtakunnastaan ja suunnitelmastaan. Valo tuli maailmaan. Jeesus eli ihmisenä, opetti, kärsi ja kuoli vuoksemme, rakkaudestaan. Hän myös nousi kuolleista ja näyttäytyi opetuslapsilleen, jotka eivät heti uskoneet ylösnousemukseen. 40 päivän aikana kirjoitukset avautuivat heille, kun he olivat ylösnousseen Jeesuksen seurassa. Opetuslapset saivat tehtävän mennä kertomaan kaikkialle näkemästään ja kuulemastaan rakastavasta Jumalasta. Ehkä kertominen olisi jäänyt tekemättä ilman ylösnousseen Jeesuksen kohtaamista, joka vakuutti opetuslapset. He saivat vielä nähdä senkin, kun Jeesus nousi taivaaseen, kirkkauteensa. Taivaaseen astumistaan me helatorstaina muistelemme.

Kuinka tuo kertomus kutkuttaa mieliämme, eikö se ole hullutusta, voiko tuohon kaikkeen uskoa? Miksi Jumala vain kävi maailmassa, eikä muuttanut sitä? Unohtiko Jumala meidät tänne maailmaan ja eikä puutu asioihin, kun maailmalla tapahtuu pahaa? Voiko häntä enää ollenkaan kohdata?

Moni on kohdannut tänäänkin Jeesuksen ja yhä kerrotaan Hänen ihmeellisistä teoistaan. Tänäänkin Jumala tulee meitä lähelle Sanansa, seurakuntansa, kasteen, anteeksiantamuksen ja ehtoollisen kautta. Pyhän Henkensä kautta Jumala avaa meille tarkoituksensa, suunnitelmansa ja tien yhteyteensä. Halunsa viedä meidät luokseen valtakuntaansa, taivaaseen. Taivaaseen noustessaan Jeesus siunasi opetuslapsiaan, kertoi rukoilevansa heidän puolestaan ja rakentavansa heille paikan taivaaseen. Hän lupasi vielä tulla kerran muuttamaan maailman ja viemään opetuslapsensa valtakuntaansa. Tätä ihmetellessä ja uutta odottaessa, valoa elämääsi.