Olet tervetullut

Kirjoittaja Tuomo Törmänen on Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra.
Tuomo Törmänen.
VIIME viikkojen aikana olen huomannut, kuinka merkittävää on kokea olevansa aidosti tervetullut joukkoon. On liikuttavaa saada kokea olevansa omana itsenä tervetullut. Ensimmäinen kuukausi Pirkkalan uutena kirkkoherrana meni nopeasti. Paljon uutta olen oppinut. Paljon opittavaa on vielä edessä.

Jo lyhyen tutustumisen perusteella uskallan sanoa, että Pirkkala on loistava paikka asua ja elää. Viime syksynä, kun Pirkkalaan etsittiin uutta kirkkoherraa, seurakunta mainosti itseään ”ehkä maan parhaana seurakuntana”. Pirkkalan seurakunnassa on oikealla tavalla tekemisen meininki. Ollaan iloisia seurakunnastamme.

Kuukauden jälkeen Pirkkalassa oleminen tuntuu jo kotona olemiselta. Vastaanotto on ollut iloinen ja positiivinen. Olen kiitollinen seurakunnan työntekijöille, luottamushenkilöille ja seurakuntalaisille saamastani vastaanotosta. On ollut hyvä olla uudessa tehtävässä uudella paikkakunnalla.

SUOMEN parasta seurakuntaa eivät tee pelkästään poikkeuksellisen hyvät taloudelliset toimintaedellytykset tai viihtyisät tilat. Seurakuntalaiset muodostavat seurakunnan. Kotiseurakunnan toimintaan jokainen on tervetullut omana itsenään. Jokaisen tahdon toivottaa tervetulleeksi. Kaikenikäisille löytyy toimintaa ja tekemistä. Tule rohkeasti omana itsenäsi. Moikataan ja vaihdetaan kuulumisia.

Yhden kastelapsen isä kuvasi jokin aika sitten kastetta tervetulotoivotukseksi. Tajusin, että kastehan on nimenomaan tervetulotoivotus. Kasteen hetkellä Jumala toivottaa tervetulleeksi kotiseurakuntaan, kristittyjen joukkoon sekä armon ja pelastuksen osallisuuteen.

Jumalalle jokainen ihminen on tärkeä, arvokas ja rakas. Jumala rakastaa juuri sinua.