Adressi Pereentien bussiliikenteen parantamiseksi keräsi nopeasti 462 allekirjoittajaa – tällaisia parannuksia halutaan

Pormestari kertoi pereeläisille, että joukkoliikenteen kehittämistä selvitetään paraikaa niin Pereen, Toivion kuin Vanhan kirkon suunnilla.

PORMESTARI Marko Jarva otti vastaan Pereen asukkaiden adressin bussiliikenteen parantamiseksi. Sen toimittivat hänelle Greta Karjunen, Maritta Salminen, Soile Perkiö ja Pirjo Kivelä. Toiveissa ovat suoremmat yhteydet niin Tampereelle kuin Pirkkalan kuntakeskukseen.

PEREENTIEN joukkoliikenteen parantamiseksi kerätty adressi sai alleen nopeassa tahdissa 462 nimeä.

Allekirjoittajat vaativat, että Pereeltä pääsisi suoraan Tampereelle. Nyt bussi kulkee ensi Naistenmatkantietä Sarankulman kautta Toivioon ja sieltä Hatanpään kautta Tampereelle.

Tämä tietää adressin tekstin mukaan sitä, että matka Tampereelle voi viedä 45 minuuttia, kun se suoralla kyydillä sujuisi kymmenessä minuutissa.

Pirkkalan keskustaan Pereentieltä ei pääse ollenkaan ilman vaihtoa. Nykyinen bussilinja 11 ajaa Pereentien kierroksen läpi ja kääntyy Naistenmatkantielle tullessaan takaisin Tampereen suuntaan.

”Kiersin pääsiäisenä ovelta ovelle ja vain viisi henkilöä kertoi, ettei allekirjoita”, jalkatyötä nimien puolesta tehnyt pereeläinen Greta Karjunen kertoi ojentaessaan adressin pormestari Marko Jarvalle keskiviikkona.

Nimiä olisi Karjusen mukaan tullut paljon enemmän, jos keräämistä olisi tehty enemmän.

Pormestari Jarva kertoi lähetystölle, että Pirkkala selvittelee parhaillaan virkamiesneuvotteluissa, voitaisiinko Pereen, Toivion ja Vanhan kirkon suuntien bussiyhteyksiä saada paremmiksi ja mitä toimet Pirkkalalle maksaisivat.

”Kun ratkaisut ovat selvillä, asiat tuodaan talousarviokäsittelyyn päättäjien puntaroitavaksi. Lisäpalveluita voi kyllä saada, mutta se maksaa”, Jarva totesi.

ADRESSIN tuojat ihmettelivät, miksei nykyisen Pirkkalan päälinjan 8 muutama vuoro voisi koukata Pereentien kautta. Kyseessä olisi lyhyt lisäkierto verrattuna linjan nykyiseen suoraan reittiin Naistenmatkantieltä.

Pereellä itse asuva Jarva ihmetteli samaa, mutta kertoi Pirkkalan liikenteen olevan osa seudullista Tampereen joukkoliikenteen järjestelmää, johon aikataulut on sopeutettava.

PEREENTIELTÄ on kulkenut aiemmin Pirkkalan keskustaan suoraan muun muassa linja 14.

Nykyisin matka Pirkkalan keskustaan on tehtävä vaihtamalla Naistenmatkantiellä linjan 8 bussiin. Ikäihmisille järjestely voi olla liian työläs, koska linjan 8 pysäkki on tällöin tien toisella puolen jonkinmoisen kävelymatkan päässä. Vaihdon voi tehdä myös Tampereen suuntaan Naistenmatkantiellä, jolloin välttää Toivion lenkin.