Liikennekäyttäytyminen Turri-Solja-Kyösti-alueella on karannut täysin jarrupolkimelta

Kaahataan miten sattuu, loskaa roiskitaan jalankulkijoiden päälle.

KIRJOITTAJA on havainnut autoilijoiden käytöksessä parannettavaa muun muassa Soljassa. Arkistokuva: Sanni Harmanen

TÄÄLLÄ Pirkkalassa kun joutuu nykyään katuja tallaamaan lähimetsien kadottua, tulee väistämättä kiinnitettyä huomiota liikenteeseen. Pitäisiköhän poliisin jalkautua tänne kylille ratsaamaan kortittomia kuskeja? Ylinopeus on sääntö, ei poikkeus! Minulle ainakin autokoulussa opetettiin liikennesäännöt ja se, kuinka liikenteessä toimitaan lain mukaisesti. Siksi minulla on ihan aito ajokortti!

Meilläpäin Tampereella oli aikanaan tapana todeta liikenteessä holtittomasti käyttäytyvistä: ”Mistähän arpajaisista tuokin kuski on korttinsa voittanut?” Pirkkalassa arpajaisvoittajia näyttää väkilukuun suhteutettuna olevan aikamoinen määrä. Jopa bussikuskeillakin on oletettavasti arpajaistosite lompakossa!

Liikennekäyttäytyminen esimerkiksi Turri-Solja-Kyösti-alueella on täysin karannut jarrupolkimelta. Kaahataan miten sattuu, loskaa ja roskaa roiskitaan jalankulkijoiden päälle, koska on niin kova kiire ehtiä liikennevaloihin jonottamaan. 30 sekuntia aiemmin perillä on näköjään tärkeämpää kuin yleinen turvallisuus liikenteessä.

Ps. Puskiaisten kiihdytyskaista ei varmasti kaasujalkoja kevennä!

Ex-luonnontarkkailija, nykyinen liikenteestä selviytyjä