ELY-keskuksen teillä isot päällystykset Pirkkalassa tänä kesänä – katso kohteet

Pirkanmaalla tulossa viime vuosia vilkkaampi päällystyskesä – vuoden 2024 päällystystyöt käynnistyvät ennen vappua.

LÄNTINEN kehätie saa tänä vuonna päällystettä. Koko Pirkkalan ja Sarankulman osuudelle on alustavan suunnitelman mukaan luvassa uutta pintaa.

TIESTÖN korjausvelan hillitsemiseen kohdennettua lisärahoitusta osoitettiin Pirkanmaalle 20,5 miljoonaa euroa. Viime vuoteen nähden rahoitus kaksinkertaistuu, minkä ansiosta päällystettävien maanteiden kilometrimäärä myös lisääntyy merkittävästi.

Pirkanmaalla päällystystöitä käynnistetään jo ennen vappua. Maakunnassa päällystetään tänä kesänä noin 230 ajoratakilometriä maanteitä ja lisäksi noin 15 kilometriä jalankulku- ja polkupyöräväyliä.

Pirkkalassa on määrä päällystää Lentoasemantien jalankulun ja pyöräilyn väylä sekä Läntinen kehätie koko Härmälän ja Pirkkalan osuudelta. Myös Lakalaivan liittymä ja siitä Helsinkiin lähtevää Kolmostien osuutta päällystetään.

Kilpailutukset ovat kuitenkin vielä kesken ja kustannustason muutokset saattavat vielä vaikuttaa päällystysmäärään.

ELY-keskuksen kartta kertoo valtion teiden kuluvan vuoden alustavan päällystysohjelman Pirkanmaalla. Pirkkalassa uutta pintaa tehdään moottoritiellä ja jalankulun ja pyöräilyn väylällä Lentoasemantiellä. Kartassa on osa maakunnan päällystyskohteista.

”Olen tyytyväinen meille myönnettyyn lisärahoitukseen korjausvelan hillitsemiseksi. Se on erittäin tärkeä asia yhteiskunnan toimivuuden kannalta”, toteaa ylijohtaja Juha Sammallahti Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Jotta nykyisillä kalusto- ja henkilöstöresursseilla työmäärä pystytään toteuttamaan, annetaan tänä vuonna osalle kohteista laajemmat työskentelyajat. Ne näkyvät tienkäyttäjille työskentelynä tietyömailla, joiden kaltaiset kohteet on toteutettu edellisinä vuosina yötyönä

Huonokuntoisten päällysteiden määrä ei tänä vuonna lisäänny. Viime vuoden lopulla Pirkanmaan maanteillä huonokuntoisia päällysteitä oli 789 kilometriä ja tämän vuoden korjausten jälkeen huonokuntoisia ennustetaan olevan noin 760 kilometriä, Ely-keskus tiedottaa.

Positiivinen kehitys jäänee sen mukaan kuitenkin väliaikaiseksi. Valtion julkisen talouden suunnitelmien tulevien vuosien kehysten mukaan rahoitus tulee ensi vuonna laskemaan.