Sisä-Suomen poliisilaitoksen partiot valvovat pääsiäisliikennettä – kolme asiaa tikunnokassa valvonnassa

LIIKENNE Rajasalmen sillalla Pirkkalassa torstaina kello 15.30 oli normaalin vilkasta. Jonoja ei ollut muodostunut. Kuva: Liikenneviraston Rajaniemen kelikamera.

SISÄ-SUOMEN poliisilaitoksen partioita on tien päällä valvomassa pääsiäisen meno- ja paluuliikennettä. Pääsiäisen aikaan saattaa esiintyä ajoittaista ruuhkautumista ja matkan teko voi tämän seurauksena olla hieman tavanomaista verkkaisempaa.

”Maltti on hyvä pitää mielessä, jos liikenne ruuhkautuu. Perille pääseminen aiottuun kohteeseen turvallisesti on tärkein asia matkan teossa”, toteaa komisario Tomi Koponen Sisä-Suomen poliisilaitokselta. 

Valvontaa keskitetään vilkkaimmille tieosuuksille ja valvonnan keskiössä ovat ajonopeudet, ohitukset sekä ajoetäisyydet. –

Poliisista ohjeistetaan, että oikeanlaisella ajoetäisyydellä matkan tekeminen on kuljettajallekin huomattavasti mielekkäämpää kun näkyvyys eteenpäin paranee ja muun liikenteen huomioimiseen jää enemmän aikaa.

”Useinkaan ohituksilla ei saavuteta mitään hyötyä oman matkan vauhdittamiseen. Jonossa ajettaessa ja ohittaessa vaihtuu ainoastaan edellä ajava ajoneuvo”, sanoo Koponen. 

Matkan aikana on hyvä pitää tarpeen mukaan taukoja, jotta kuljettajan vireystila pysyy mahdollisimman hyvänä. Myös ajoneuvon kunto on hyvä tarkistaa ennen ajoon lähtöä.

”Muista täyttää tuulilasinpesunestesäiliö ennen matkaa ja tarvittaessa lisätä nestettä matkan aikana”, Koponen muistuttaa.