Opiskelu parakeissa päättyy pian – katso kuvat upouudesta Kirkonkylän koulusta, jossa koulutyö alkaa talviloman jälkeen

NELJÄSLUOKKALAISET Eetu Ahervo ja Santeri Savonen odottavat eniten uuden liikuntasalin valmistumista.

REILUT kaksi vuotta kestänyt opiskelu parakeissa on pian ohi Pirkkalan vanhimmassa koulussa. Kirkonkylän koululaiset pääsevät remontoituun ja laajennettuun koulurakennukseen talviloman jälkeisenä maanantaina.

Koulurakennus on kokenut melkoisen ehostuksen. Sen keskellä sijaitseva vanha osa on laajasti saneerattu ja sen tiloja on nykyaikaistettu. Vanhassa osassa sijaitsevat uusi kieliluokka, varasto ja pukuhuonetiloja sekä kunnan omatoimikirjasto, joka palvelee myös koululaisia. Muut koulun tilat sijaitsevat uudisrakennusosissa, vs. rehtori Marianne Tammi kertoo.

”Liikuntasali on uusi ja aiempaa suurempi, mikä on hieno asia. Taito- ja taideaineet eli käsityö, kuvaamataito ja musiikki saavat omat luokkatilansa.”

Jokaisella oppilaalla on työpisteensä, mutta omia pulpetteja ei luokissa ole. Uudet luokkatilat ovat muunneltavia ja jotkin niistä mahdollistavat kahden luokan samanaikaisen tekemisen joillakin tunneilla. Koulun kunnostuksessa on varauduttu myös kahden pienryhmätilan tarpeeseen.

Kaikki oppilaat ovat päässeet jo kertaalleen käymään tulevassa kotiluokassaan. Seuraavan kerran he menevät uuteen luokkaansa ensi perjantaina eli päivänä, jolloin he jäävät talvilomalle. Tuolloin oppilaat vievät tavaroitaan uuteen luokkaansa odottamaan lomaltapaluuta.

Kun koulutyö taas alkaa, ensimmäinen päivä vietetään tutustuen uusiin tiloihin, kulkureitteihin sekä vaihdetaan lomakuulumiset, Tammi sanoo.

KIRKONKYLÄN koulun tarpeisto siirtyy uuteen rakennukseen vähin erin, mutta viimeistään maaliskuun loppuun mennessä.

”Toivottavasti vuokraparakit siirtyvät muualle mahdollisimman pian, jotta parakkien perustukset saadaan purettua ja päästään aloittamaan liikuntakentän remontti”, Tammi sanoo.

Kenttäremontti alkanee alkukesästä. Kentälle tulee aidattu tekonurmikenttä, juoksusuora ja pituushyppypaikka. Suunnitteilla on lähiliikuntapaikka kentän viereen.

Kirkonkylän koulun pihapiirissä sijaitsevasta puukoulusta tulee näyttelytila. Sen remontointi uuteen käyttötarkoitukseensa alkaa näillä näkymin huhtikuulla.

Uuden koulurakennuksen ulkovuorauksen viimeistely tehdään oppilaiden kesäloman aikana.

KIRKONKYLÄN koulussa on nykyisin seitsemän ryhmää 0.-6-luokkalaisia. Heitä on 180. Kun koulusta tulee kaksisarjainen, ryhmien määrä kasvaa 14:ään. Oppilaspaikkamäärä kasvaa uudistusten myötä 340:een.

”Kaksisarjaisuus ei tule heti toteutumaan. Mutta muutaman vuoden päästä meilläkin on luokat täynnä”, Tammi toteaa.

Oppilasmäärän selkeä kasvu alkaa jo tulevana syksynä, jolloin satakunta oppilasta siirtyy Kirkonkylän kouluun Soljan, Naistenmatkan ja Hyrsingin kouluista. Luokanopettajienkin määrä kasvaa neljällä.

Kirkonkylän koulun laajennus ja peruskorjaus on 14 miljoonan euron hankekokonaisuus. Se on ollut kaavailuissa 1990-luvulta alkaen. Tuolloin koulussa luokanopettajana työskennellyt Tammi muistelee, että rahoituskin oli jo valmiina, mutta Toivion koulun kunnostustarve oli merkittävämpi.