Pirkkain tyttösalibandylla hyvä kausi menossa – T16-tytöt SM-sarjan kärkipaikalla

PIRKKAIN tyttöjen 16-vuotiaiden joukkue voitti SM-karsintalohkonsa ja jatkaa huhtikuussa pudotuspeleihin. Muutkin Pirkkain salibandyn tyttöjoukkueen ovat pelanneet mallikkaasti. Kuva: Marko Tammenkoski

PIRKKALAN Pirkkain T16-tytöillä kausi on edennyt varsin mallikkaasti. Syksyllä Pirkat voitti oman lohkonsa SM-karsintasarjassa, ja vakuuttava meno on jatkunut myös SM-sarjan puolella.

Ennen kahta viimeistä ottelua Pirkka-tytöt ovat jo varmistaneet runkosarjan voiton ja kotiedun kevään playoff-peleihin.

”Kausi on mennyt nousujohteisesti, peliä ollaan pystytty kehittämään kauden mittaan ja tyttöjen taisteluilme on ollut vertaansa vailla”, sanoo tyttöjen valmentaja Janne Korhonen.

”Välillä ollaan oltu liikkeellä kapeallakin rosterilla, mutta mahtavasti ollaan pystytty tiukatkin pelit usein kääntämään omaksi eduksi.”

SM-sarja on ollut, nimensäkin mukaisesti, todella kovatasoinen ja tasainen.

”Käytännössä mikä vaan joukkue pystyy toisensa voittamaan, ja joukkueet ovatkin pelanneet tosi paljon ristiin”, Korhonen sanoo.

Vaikka pleijareihin lähdetäänkin ykköspaikalta, niin yhtään voittoa ei sielläkään tulla saamaan ilmaiseksi. Menestystä lähdetään joka tapauksessa tavoittelemaan.

”Olisihan se hieno päättää kausi SM-sarjan mitalipeleissä”, Korhonen tuumii.

MUILLAKIN Pirkkain salibandytytöillä on kausi edennyt hienosti.

Seuran T18-tytöt taistelivat hienon ja nousujohteisen kauden nuorella joukkueella T18 SM-sarjassa, sijoittuen lopulta alemman jatkosarjan viidenneksi. T18-kauteen on mahtunut myös tämän ikäluokan ensimmäinen maajoukkue-edustus, kun Pirkkain 2007-syntynyt Emma Räisänen valittiin lokakuussa käydylle U17-maajoukkueleirille.

Myös nuoremmissa ikäluokissa on vauhti ollut vakuuttavaa. Seuran T14-tytöt taistelevat kilpasarjan kärkipaikoista ja pääsystä ylialueelliseen loppuhuipentumaan, ja T12-sarjassakin on nähty nuorilta tytöiltä hienoja otteita.

”Tyttöpuolella on ollut hieno tekemisen meininki jo useamman vuoden ajan, ja pelaajapolku on toiminut mallikkaasti. Kaksi T18-pelaajaa on päässyt tällä kaudella jo mukaan naisten edustusjoukkueenkin rinkiin, ja nuoremmissakin ikäluokissa yhteistyö eri ikäluokkien välillä toimii hienosti”, Korhonen tiivistää.

T16-tyttöjen playoff-pelit alkavat näillä näkymin lauantaina 6 huhtikuuta., tarkemmat peliajat ja vastustajat selviävät kun alkusarja on pelattu loppuun.

”Jos vauhdikas tyttösalibandy kiinnostaa niin kannattaa tulla tuolloin liiksalle eli Pirkkalan vapaa-aikakeskukseen kannustamaan Pirkka-tyttöjä kohti mitalipelejä”, Korhonen toivottelee.