Pirkkalasta risteillen Laukon kartanon konserttiin ja Hämeenlinnaan – tulevana kesänä se onnistuu, mutta yksi asia rajoittaa laivaliikenteen mahdollisuuksia

Laukon kartanoon ja Hämeenlinnaan suuntautuvien laivamatkojen lisäksi Hopealinjat järjestää kesällä kolme Pirkkalassa pysähtyvää iltaristeilyä Nokian Sotkanvirralle.

LAIVALIIKENTEEN paluujuhla houkutteli viime syyskuussa runsaasti ihmisiä Rantaniittyyn.

ENSI kesänä laivayhtiö Hopealinjojen konserttiristeilyt Laukon kartanoon pysähtyvät myös Pirkkalassa. Risteilyjen lähtöpaikka on Laukontorilla Tampereella, josta M/S Silver Moon -alus seilaa meno- ja paluumatkalla Rantaniittyyn.

”Suunnitelma on varmistettu, ja liput ovat myynnissä”, Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen kertoo.

Vesilahdessa sijaitsevassa Laukon kartanossa järjestetään kesän aikana 19 sellaista konserttia, joihin on mahdollista päästä sisävesialuksen kyydissä. Kartanon lavalle nousevat muun muassa Eppu Normaali, Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen ja Vesterinen yhtyeineen. Matka Pirkkalasta Vesilahteen taittuu tunnissa ja 45 minuutissa.

KONSERTTIRISTEILYJEN lisäksi Pirkkalan kautta seilaavat risteilyt Tampereelta Hämeenlinnaan ja Hämeenlinnasta Tampereelle. Myös niiden lähtöpaikka on Tampereen Laukontorilla. Rantaniityn ja Hämeenlinnan välinen yhdensuuntainen laivamatka kestää noin seitsemän tuntia. M/S Silver Moon -alus pysähtyy risteilyllä Rantaniityn lisäksi esimerkiksi Nokialla, Visavuoressa ja Hattulassa.

HOPEALINJAT järjesti viime kesänä Rantaniitystä kaksi risteilyä, joiden yhteydessä juhlistettiin myös laivaliikenteen paluuta Pirkkalaan. Vaikka pilottiristeilyt saavuttivatkin kosolti suosiota, niiden perusteella pirkkalalaisten risteilyinnokkuudesta ei voi Vuorisen mielestä sanoa mitään varmaa.

”Viime kesän risteilyissä oli uutuudenviehätystä, joten vielä ei voi tehdä liian isoja johtopäätöksiä. Kiinnostus oli kuitenkin kova, ja laivat saatiin täyteen”, Vuorinen kertaa viime syksyn kokemuksia.

HOPEALINJOJEN järjestämän risteilyliikenteen kehitystä jarruttaa toimitusjohtaja Vuorisen mukaan Rantaniityn laituri.

”Laituri on syväykseltään sen verran matala, että vain kaksi laivaamme pääsee pysähtymään sinne”, hän kertoo.

Toinen pysähtymiseen kykenevistä laivoista eli M/S Tammerkoski on kesän ajan kiinni Viikinsaaren reittiliikenteessä. Siksi liikennöinti Rantaniittyyn on käytännössä yhden aluksen eli M/S Silver Moonin varassa. Vuorisen mukaan Pirkkalaan onnistuvat tällä hetkellä lähinnä erikois- ja tilausristeilyt, koska useimmat iltaristeilyt eivät pääse Rantaniityn laituriin.

Tulevana kesänä Hopealinjat järjestää kuitenkin Laukon kartanoon ja Hämeenlinnaan suuntautuvien matkojen lisäksi kolme iltaristeilyä Nokian Sotkanvirralle. Niistä ensimmäinen seilataan toukokuussa. Tämän risteilyn kesto on Pirkkalan Rantaniitystä kyytiin nouseville risteilymatkustajille kaksi ja puoli tuntia. Risteilymatkan liput tulevat myyntiin ensi viikon aikana.