Nyt tarkkana Pirkkalankin liikenteessä! Poliisi tehotarkkailee ensi viikolla kahta asiaa

Poliisi valvoo ensi viikolla liikenteessä tehostetusti autoilijoiden turvavöiden ja matkapuhelimen käyttöä.

VIIME vuoden tehotarkkailuviikolla poliisi antoi 919 liikennevirhemaksua ja 85 sakkoa. Matkapuhelimien lainvastaisesta käytöstä kirjattiin 602 rikkomusta ja kolme rikosilmoitusta.

ENSI viikolla Pirkkalankin liikenteessä kannattaa olla huolellinen, sillä poliisi valvoo tehostetusti turvavöiden ja kuljettajan matkapuhelimen käyttöä. Tehotarkkailu alkaa maanantaina ja jatkuu perjantaihin asti.

Piittaamattomille luvassa on ikävä yllätys, sillä poliisi aikoo puuttua viikon aikana mahdollisimman moneen laiminlyöntiin huomautuksella tai liikennevirhemaksulla.

Viime vuonna vastaavassa valvonnassa kirjattiin turvalaitteiden käytön laiminlyönnistä 919 liikennevirhemaksua ja 85 sakkoa. Matkapuhelimien lainvastaisesta käytöstä kirjattiin 602 rikkomusta ja kolme rikosilmoitusta.

POLIISIN mukaan valvontaviikon tavoitteena on turvalaitteiden käytön lisääminen.

”Joka vuosi säästyisi kymmeniä ihmishenkiä ja monilta vakavilta loukkaantumisilta vältyttäisiin, jos turvalaitteita käytettäisiin asianmukaisesti”, poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta kertoo.

Katajisto huomauttaa, että turvavyön käyttövelvollisuus koskee nykyisin myös kuorma- ja linja-auton matkustajia.

”Erityisesti linja-autoissa matkustavien olisi hyvä oivaltaa tämä. Linja-autoissa on nykyään turvavyöt ja niiden käyttö on sekä pakollista että onnettomuuden sattuessa erittäin hyödyllistä”, hän painottaa.

TURVALAITTEIDEN käytön lisäksi poliisin syynissä on kuljettajien matkapuhelimien käyttö ajon aikana.

”Puhelimen käyttö ajon aikana nostaa aina kolaririskiä. Erityisen vaarallista on katseen kohdistaminen ajon aikana pois tiestä esimerkiksi viestiä kirjoitettaessa”, poliisitarkastaja Katajisto sanoo.