Poliisi: Partolan rahannostohuijaukset siirtyvät pian syyteharkintaan – Kokonaisuudessa mukana kuusi tapausta

Tapaukset lähtevät syyteharkintaan tällä viikolla. Yksittäiset uhrit ovat menettäneet satoja euroja.

PARTOLASSA tapahtuneissa huijauksissa ihmisiä on pyydetty nostamaan huijareille käteistä ja luvattu maksaa summa takaisin pankkitilille. Arkistokuvassa Partolan Prisman rahannostoautomaatti. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN Partolassa tapahtuneet rahannostohuijaukset ovat siirtymässä pian syyttäjälle. Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Panu Rautio kertoi maanantaina, että tapaukset lähetetään syyttäjälle syyteharkintaan tällä viikolla.

Maaliskuun 2023 ja tammikuun 2024 välisenä aikana Partolan kauppa-alueella on todettu kuusi tapausta, joissa naisen ja miehen epäilleen huijanneen ihmisiä nostamaan heille pankkiautomaatilta käteistä rahaa. Kaksikko on esimerkiksi kertonut, että heidän pankkikorttinsa ovat syystä tai toisesta poissa käytöstä ja luvanneet maksaa auttajalle takaisin mobiilisovelluksella.

Ainakin tammikuun 2024 tapauksessa rahan pyytäjät myös näyttivät uhrille puhelimesta näkymää, jonka mukaan rahat olisi siirretty uhrin tilille. Todellisuudessa raha ei kuitenkaan ollut siirtynyt.

Teot ovat Raution mukaan olleet huolellisesti suunniteltuja, ja epäillyt ovat esimerkiksi osanneet vältellä valvontakameroita. Yksittäiset uhrit ovat menettäneet huijauksissa satoja euroja.

RAUTIO kertoo, että teoista epäilty kaksikko odottaa syytteiden nostamista vapaalla jalalla.

”He eivät ole olleet kiinniotettuina asian tiimoilta muuten kuin kuulustelun yhteydessä. He eivät siis ole olleet pidätettyinä eivätkä vangittuina”, Rautio sanoo.

Syyteharkinnassa syyttäjä päättää, nostaako hän epäillyistä rikoksista syytteet vai ei. Syyttäjä harkitsee asiaa esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella.

Lue myös: Huijareita on taas liikkeellä Partolassa – Uusin uhri menetti satoja euroja

Lue myös: Huijarit lähestyivät ihmisiä Pirkkalan Partolan kauppakeskusalueella ja pyysivät nostamaan rahaa automaatista – Poliisilla tutkinnassa useita tapauksia