Huijarit lähestyivät ihmisiä Pirkkalan Partolan kauppakeskusalueella ja pyysivät nostamaan rahaa automaatista – Poliisilla tutkinnassa useita tapauksia

Poliisi pitää mahdollisena, että tekijöinä ovat olleet samat henkilöt.

POLIISILLA on tutkittavanaan kolme samalla tekotavalla toteutettua huijausta Pirkkalan Partolassa. Kuvituskuva.

POLIISI tutkii Pirkkalan Partolan kauppakeskusalueella tapahtuneita petoksia.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että Nokian poliisilaitoksella on tutkinnassa useampi petosrikos, joissa on sama tekotapa. Pirkkala kuuluu Nokian poliisilaitoksen alueeseen.

Petoksissa uhreja on lähestytty kauppakeskuksen pysäköintialueella ja heitä on pyydetty nostamaan omalta tililtään rahaa huijarille tai huijareille. Kahdessa tapauksessa pyytäjänä on ollut pariskunta ja yhdessä tapauksessa mieshenkilö. Poliisi pitää mahdollisena, että tekijöinä ovat olleet samat henkilöt.

Tekijä tai tekijät ovat sepittäneet tarinan siitä, että maksukortti on lakannut toimimasta ja heillä olisi kiire tehdä käteisnosto kauppakeskuksen nostoautomaatista. Uhreille on luvattu maksaa tilille takaisin vähän suurempi summa, jonka auttaja voisi pitää kiitoksena.

UHRIT ovat nostaneet omalta tililtään käteistä rahaa pyytäjille. Sen jälkeen pyytäjät ovat näyttäneet puhelimesta verkkopankissa tehtyä tilisiirtoa. Todellisuudessa raha ei ole kuitenkaan siirtynyt uhrin tilille.

Yhteensä huijarit ovat onnistuneet saamaan käteistä 280-650 euron arvosta.

Poliisi kehottaa kansalaisia olemaan valppaina ja suhtautumaan kriittisesti kuvatunlaisiin käteisen rahan nostopyyntöihin.