LemPi-metsän puolustaja vastaa: näin kansanliike toimii

Lempäälän ja Pirkkalan välistä metsäaluetta puolustavan kansanliikkeen edustaja vastaa kysymyksiin liikkeen toiminnasta.

LEMPI-METSÄN kansanliike on vastustanut suunniteltua Puskiaisten moottoritietä, joka kulkisi Pirkkalan ja Lempäälän välisen metsäalueen läpi. Arkistokuva: Sanni Harmanen

VASTAAN Mikko Tapolan esittämiin kysymyksiin siitä, kuinka minä ja koko LemPi-metsän puolesta! -kansanliike tätä metsäaluetta ”käytämme” (Pirkkalainen 14.2.). Aloitetaan kuitenkin hieman kauempaa.

Tietoisuuteni LemPi-metsää uhkaavista hankkeista heräsi, kun Pirkkalan ympäristöyhdistys 2020 käynnisti adressin Puskiaisten moottoritien suunnitelmia vastaan. Olin aiemmin osallistunut vastalauseisiin louhosprojektia vastaan alueella, mutta en silloin tiennyt maakuntakaavan suunnitelmista, jotka uhkasivat koko Lempäälän ja Pirkkalan välisen metsäalueen tulevaisuutta. Osana LemPi-metsä-kansanliikettä olen mukana puolustamassa aluetta, joka on meille kaikille tärkeä virkistys- ja luontokohde. Kuten Lempäälän kuntakin em. louhoshankkeen luvan evätessään lausui, on LemPi-metsä laaja luonnon ydinalue, jolla on hyvin monipuolista virkistyskäyttöä.

Liikkeemme koostuu sadoista lähiluonnon ystävistä, jotka edustavat eri taustoja ja poliittisia näkemyksiä. Toimintamme keskittyy tiedotukseen, mielenilmauksiin ja tapahtumiin, kuten Iso Naistenjärven tapahtumaan 17.2. Pyrimme vaikuttamaan päättäjiin ja säilyttämään LemPi-metsän sen nykyisessä laajuudessa kaikkien nautittavaksi.

LEMPI-METSÄ on olennainen osa Tampereen kaupunkiseudun lähiluontoa, tarjoten mahdollisuuden luonnosta nauttimiseen ilman pitkiä matkoja. Vaikka viralliset virkistysalueet ja kansallispuistot ovat tärkeitä, LemPi-metsä tarjoaa helpon pääsyn luontoon arjen keskellä. Jokaisenoikeudet turvaavat kaikille mahdollisuuden nauttia talousmetsien antimista, ja me LemPi-metsän puolustajat pyrimme varmistamaan, että tämä arvokas alue säilyy tuleville sukupolville. Niin metsänomistajille kuin meille muillekin.

Huolenaiheemme kohdistuvat nimenomaan alueen infrastruktuurin ja kaavoituksen suunnitelmiin, jotka tulisivat peruuttamattomasti vahingoittamaan metsää.

Tervetuloa mukaan puolustamaan LemPi-metsää! Vaikka allekirjoittamalla Pyyn adressi osoitteessa www.adressit.com.

Teemu Hiltunen

LemPi-metsän puolesta! -kansanliike

Lempäälä

Lue myös: Kysymyksiä LemPi-metsän kansanliikkeelle – toimitteko jokamiehen tai jokanaisen metsäkäyttöoikeuden perusteella?

Juttua muokattu 19.2. klo 12.13: Poistettu jutusta suora linkki adressiin. Linkki ei toiminut oikein kaikilla lukijoilla.