Satakunnan lennoston komentaja vaihtuu – Kulkas lähtee, Leivo komentajaksi

SATAKUNNAN lennoston komentaja Mika Kulkas (vas.) siirtyy Ilmavoimien esikuntaan. Uudeksi komentajaksi on nimitetty eversti Markus Leivo. Kulkas kuvattiin perjantaina Pirkkalan keskustassa järjestetyssä valatilaisuudessa. Kuvassa hänen seurassaan on lennoston esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Petri Landkammer. Kuva: Sanni Harmanen.

Eversti Markus Leivo aloittaa Satakunnan lennoston komentajana 1. maaliskuuta. Leivo palvelee tällä hetkellä Ilmavoimien valmiuspäällikkönä operatiivisella osastolla ilmavoimien esikunnassa.

Aiemmin hän on palvellut muun muassa Ilmavoimien komentajan edustajana pääesikunnassa, osastopäällikkönä ja apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, Tukilentolaivueen komentajana Ilmasotakoulussa sekä Satakunnan lennostossa.

Leivo on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2013 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2022.

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt upseereita uusiin tehtäviin 1. maaliskuuta 2024 lukien.

Lennoston nykyinen komentaja, eversti Mika Kulkas on määrätty Ilmaoperaatiokeskuksen päälliköksi Ilmavoimien esikuntaan. Hän on aiemmin palvellut muun muassa Ilmataistelukeskuksen johtajana Satakunnan lennostossa, sektorijohtajana suunnitteluosastolla Ilmavoimien esikunnassa, erikoistutkijana Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella, osastoesiupseerina Ilmavoimien esikunnassa sekä hävittäjälentueen päällikkönä Karjalan lennostossa.

Kulkas on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2013 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2021.

Satakunnan lennostossa on paraikaa menossa useita rakentamisprojekteja uusien toimitilojen osalta.