Nato-Suomen on huolehdittava edelleen omasta puolustuskyvystään, muistutti lennoston väistyvä komentaja alokkaita – Näin sujui juhlava valapäivä Pirkkalassa

Hornetin ylilento ja lentonäytös peruuntuivat sään vuoksi, mutta muuten valapäivä sujui nuottien mukaan.

LENNOSTON ohimarssi Naistenmatkantiellä keräsi paljon yleisöä tienvarteen. Tie suljettiin liikenteeltä marssin ajaksi.

SUOMEN oman puolustuskyvyn ylläpitäminen on tärkeää Nato-aikanakin, muistutti Satakunnan lennoston komentaja, eversti Mika Kulkas lennoston valatilaisuudessa perjantaina.

Tätä kykyä liittyvät osaltaan turvaamaan lennoston tuoreet lentosotamiehet. Lennoston Suojauskomppanian saapumiserän 1/2024 alokkaat vannoivat sotilasvalan ja antoivat sotilasvakuutuksen Pirkkalan keskusurheilukentällä puoliltapäivin läheistensä ja muun yleisön silmien alla.

Nuoret sotilaat kuuntelivat komentajan puhetta vakavana samalla, kun yleisöstä yritettiin bongata, missä kohtaa rivistöä oma perheenjäsen seisoo. Vanhempien puheista oli kuultavissa intoa ja ylpeyttä. Lapsikatsojia puolestaan ihmetyttivät alokkaiden olallaan kantamat aseet ja uuden Verso-koulurakennuksen pihalla esitellyt Puolustusvoimien ajoneuvot.

AAMU alkoi seppeleenlaskulla Pirkkalan vanhan kirkon sankarihaudalle. Valan jälkeen päivän kruunasi sotilaiden ohimarssi Naistenmatkantiellä noin kello 13.

Alun perin ohjelmaan oli suunniteltu myös Hornetin ylilento ja lentonäytös Vähäjärven yllä, mutta ne peruttiin iltapäivällä alkaneen lumisateen vuoksi. Päivän päätteeksi lentosotamiehet pääsevät valalomalle.

Eversti Kulkakselle tilaisuus oli yksi viimeisistä lennoston komentajan roolissa. Hän siirtyy maaliskuussa Ilmavoimien esikuntaan Ilmaoperaatiokeskuksen päälliköksi.

Avaa kuvat suuremmaksi klikkaamalla.

Lue myös: Satakunnan lennoston alokkaat vannoivat valan lumisateessa ja marssivat läpi Pirkkalan kuntakeskuksen – Katso video