Saukko vaanii hissiä ja perhonen liihottaa rapussa – Tältä näyttää Soljan lastentalon uusi taideteos

Pöppiäisten elokokia -teoksen julkistusta juhlittiin tiistaina.

TOÛA Heinonen (vas.) ja Julia Kukkonen ovat tyytyväisiä moniosaiseen teokseensa.

PIRKKALAN Soljan lastentaloon hankittu taideteos on selviytynyt ensimmäisestä tulikokeesta. Keramiikkareliefin kaikki osat ovat pysyneet ehjinä pian pari kuukautta, vaikka osa niistä sijaitsee lasten hypistelykorkeudella.

Pöppiäisten elokokia -teos ripustettiin lastentaloon joulukuun puolivälissä, ja tiistaina vietettiin sen virallista julkistustilaisuutta.

Teos koostuu keraamisista maisemista sekä eläin- ja hyönteishahmoista. Isoimmat osat sijaitsevat lastentalon ruokalan tuntumassa, kun taas eliöhahmoja on piiloteltu ympäri taloa. Rappukäytävässä esimerkiksi lepattelee perhonen ja hissin nurkalla kärkkyy saukko.

TAMPERELAISET taiteilijat Toûa Heinonen ja Julia Kukkonen kuvailevat valmiin teoksen näkemistä ihanaksi kokemukseksi.

”Siitä tuli tosi kiva, voimme olla ylpeitä siitä. Toivotaan, että tästä pidetään”, Heinonen toteaa.

Lasten keskuudessa taideteos on herättänyt suurta kiinnostusta ja sen otuksia on tutkittu tarkasti. Heinonen ja Kukkonen riemastuivat tiistaina huomatessaan, että lastentalon ruokalan seiniä koristivat lasten piirrokset reliefissä esiintyvistä eliöistä.

Pirkkalan kunta valitsi Heinosen ja Kukkosen Soljan lastentalon taideteoksen toteuttajiksi 12 hakijan joukosta viime vuonna. Pöppiäisten elokokia -teoksen hankintabudjetti oli 15 000 euroa.

Lue myös: Soljan lastentalon seinillä seikkailee pian nyhäsiipi ja muita öttiäisiä: ”Mahtavaa tehdä teosta, jonka pääkatsojina ovat lapset” – Tällainen taideteos lastentaloon on tulossa