Pirkkala-kampuksen uutta koulua kalustetaan täyttä häkää, kun ensimmäisten oppilaiden muutto lähestyy – Katso suuri kuvakooste

Kuvat esittelevät esimerkiksi taito- ja taideaineiden luokkia sekä opettajien kaksikerroksisen taukotilan.

VÄHÄJÄRVEN koulun oppilaat odottavat jo innolla muuttoa uusiin tiloihin, kertoo rehtori Marita Intonen.

KUINKAHAN pian näissä lasiovissa on sormenjälkiä ja vaaleissa puukaiteissa mopoöljyn tahroja? Ajatukselta ei voi välttyä, kun kiertelee Pirkkalan keskustan uuden koulurakennuksen uudenkiiltävissä, osittain kalustetuissa tiloissa.

Pirkkalan kunta on vastaanottanut rakentajalta kaksi Verso-koulurakennuksen yhdeksästä osasta. Niissä rakennustyöt ovat valmiit ja kalustus käynnissä. Ensimmäiset Vähäjärven koulun oppilaat muuttavat A- ja B-osiin talvilomaviikon jälkeen eli maaliskuun alussa.

Vähäjärven koulun rehtori Marita Intonen esitteli tiloja Pirkkalaiselle helmikuun alussa, kun muuttoon oli noin kuukausi.

KALUSTETTAVINA on paraikaa yleisluokkia sekä taito- ja taideaineiden luokkia. Yleisilmettä hallitsevat isot ikkunat, vaaleat puupinnat sekä harmaat lattiat ja matot.

Koulun koosta kertoo, että esimerkiksi tekstiili- ja puukäsityön luokkia on useita, ala- ja yläkoululaisille omansa. Joukkoon mahtuu myös erikoistuneempia työskentelytiloja, kuten huovuttamiseen ja kankaanvärjäykseen soveltuva märkätyötila ja hitsauksen mahdollistava kuumakäsittelytila.

Kampushanke etenee Intosen mukaan hyvin aikataulussa. Ympäröivän maailman levottomuudet tosin heijastuvat Pirkkalaankin: huthikapinallisten iskut Suezin kanavassa vaikeuttavat kansainvälistä rahtilaivaliikennettä ja ovat viivästyttäneet koulun AV-laitteiden toimitusta.

TALVILOMAN jälkeen Verso-koulurakennukseen muuttavat Vähäjärven koulun kaksi kuutosluokkaa, yksi matematiikan luokka sekä kuvataiteen, tekstiilityön, teknisen työn, biologian ja terveystiedon opetus.

Tyhjiksi jäävät Vähäjärven koulun nykyinen rakennus 2 ja teknisen työn rakennukset. Niiden purku alkaa heti loman päätyttyä.

Odottavatko oppilaat ja henkilökunta jo muuttoa?

”Kovasti. Esimerkiksi meidän kaksi kuutosluokkaamme ovat käyneet katsomassa paikkoja opettajien kanssa, ja he olivat ihan innoissaan”, Intonen sanoo.

”Kaikki sanovat, että täällä on valoisaa ja väljää. Täällä on ilmaa pään päällä, siinä missä parakeissa katot ovat matalalla.”

Vähäjärven koulu muodostui syksyllä 2023, kun Naistenmatkan alakoulu ja Suupanniityn yläkoulu yhdistettiin. Koulut ovat toimineet pitkään väistötiloissa. Koko Vähäjärven koulu muuttaa uuteen rakennukseen ensi syksynä.

VIIMEKSI Pirkkalainen vieraili koulun rakennustyömaalla toukokuussa 2023. Katso, miltä koululla näytti silloin.