Nuorten lääkärien kysely: Pirkkalan terveyskeskus yksi parhaista koulutuspaikoista Pirkanmaalla

Pirkkalan terveyskeskus sai kyselyssä parhaat tulokset Pirkanmaan julkisten terveyskeskusten joukosta.

KOULUTETTAVAT lääkärit kokivat Pirkkalan terveyskeskuksen hyväksi koulutuspaikaksi. Arkistokuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN terveyskeskus on mieluisa koulutuspaikka nuorille lääkäreille. Tämä käy ilmi Nuorten lääkärien yhdistyksen koulutuspaikkakyselystä, jossa Pirkkala sai parhaimman tuloksen Pirkanmaan julkisten terveyskeskusten joukosta.

Koulutuspaikkojen paremmuusjärjestys laskettiin sen mukaan, kuinka suuri osa kunkin paikan koulutetuista ilmoitti arvostelevansa tai suosittelevansa koulutuspaikkaa. Kysely koski vuoden 2023 kokemuksia. Pirkkalassa koulutettuja vastaajia oli mukana yhdeksän, ja heistä kaikki suosittelisivat paikkaa muillekin.

Palkittavat koulutuspaikat julkistettiin torstaina Lääkäripäivillä Helsingissä. Yhdistys palkitsi 34 parhaiten menestynyttä koulutuspaikkaa eri puolilta maata. Pirkanmaalla palkittiin Pirkkalan terveyskeskuksen lisäksi Taysin ihotautien poliklinikka ja yksityiseltä puolelta Tampereen Tesoman terveyskeskus Mehiläinen.

PIRKKALAN terveyskeskuksen apulaisylilääkäri Sari Lemberg on iloinen kyselyn tuloksesta.

”Aina olisi tietysti parempi, jos useampi terveyskeskus Pirkanmaalta saisi palkinnon. Mutta olemme huikean yllättyneitä, iloisia ja onnellisia, että saimme tällaisen tunnustuksen. Jotain on tehty oikein, kun meillä viihdytään ja meille halutaan tulla töihin”, Lemberg sanoo.

Lembergin mielestä koko työyhteisö osallistuu hyvän työilmapiirin luomiseen. Tärkeässä roolissa koulutuskokemuksessa ovat esimerkiksi ohjaajalääkärit, jotka ohjaavat koulutettavia nuoria lääkäreitä.

Nuorten lääkärien yhdistys kartoittaa koulutuspaikkakyselyllä erikoistuvien lääkäreiden koulutusolosuhteita muun muassa terveyskeskuksissa ja sairaaloissa. Kyselyllä selvitetään lääkärien saamaa koulutusta ja ohjausta sekä koulutuspaikan työoloja ja työn kuormittavuutta.