Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Terveyskeskuksessa on tapahtunut suoranainen sukupolven vaihdos

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1984.

Terveyskeskuslääkäri työskentelee kiireisissä kääreissä

Pirkkalan kunnan terveyskeskuksessa on lyhyen ajan sisään tapahtunut suoranainen sukupolven vaihdos. Uusia ”tohtoreita” on taloon tullut tuutin täydeltä. Tuomo Tiainen virkaan viimeisimmäksi. Virkasuhde merkittiin alkaneeksi 9. päivä tammikuuta.

LL Tiaisen ura muistuttaa täysin muiden vastavalmistuneiden lääkäreiden karrieeria. Muutama vuosi sijaisuuksia ja vasta sitten ensimmäinen vakinainen paikka. Tuomo Tiainen käväisi kääntymässä Hämeenlinnassa ja Valkeakoskella ennen kuin oikeastaan sattumalta ohjautui Pirkkalaan. Laineen Ritva aikoinaan puhui hänet sijaisekseen. Ja sille tielle Tuomo jäi.

– Mikähän se johti tähän ammattiin? 29-vuotias terveyskeskuslääkäri mietiskelee enemmän tai vähemmän yllättyneen tuntuisena kesystä kysymyksestä.

– Kai se jo kouluaikana kypsyi mielessä. En minä muualle yrittänytkään.

– –

Pirkkalassa on jo ehtinyt tapahtua jonkinlaista tutustumista puolin ja toisin potilas-lääkäri-suhteessa. Tilanne on siinä mielessä hallinnassa. Kunta on loppujen lopuksi aika pieni. Tuomo Tiainen arvelee kullekin lääkärille valikoituvan peruspotilasaineiston. Hyvä niin. Syntyy perhelääkäri-ilmapiiri. Päivystystapaukset ovat tietysti asia erikseen.

Pirkkalainen 40 vuotta sitten, 26.1.1984.