Kunta osti Vapunpellon – sen kautta tehdään uusi kulkureitti, jota voivat hyödyntää muiden muassa Lepomoision asukkaat

VAPUNPELTO on vielä luonnontilassa lähellä Pirkkalan ABC-liikenneasemaa. Kunta on ostanut alueen ja suunnittelee tähän maisemaan tieyhteyttä ja työpaikkoja. Taustalla Tuottotien yritysalue.

LEPOMOISION asukkaat ja Tuottotien liikenne ovat saamassa tulevaisuudessa uuden kulkureitin Tuottotien päästä Lentoasemantielle.

Pirkkalan kunta on ostamassa pellon, joka sijaitsee ABC-liikenneaseman lähellä Lentoasemantien reunassa. Sen kautta on tarkoitus tehdä jatkoväylä Tuottotieltä Lentoasemantielle.

Kunnanhallitus päätti viime tiistaina Vapunpelto-nimisen kiinteistön ostamisesta 220 000 euron hinnalla yksityiseltä myyjältä.

Perjantaina Vapunpelto hohti vielä kauniissa luonnontilassa Pirkkalaisen kuvatessa aluetta. Tulevaisuudessa se kuitenkin rakentuu ainakin joiltain osin.

Vapunpelto on maankäyttöinsinööri Juha-Matti Asikaisen mukaan tärkeä osa kunnan laajentumisen kannalta tieyhteyden lisäksi myös siksi, että taajamayleiskaavassa sen alueelle on sijoitettu työpaikka-aluetta.

VAPUNPELTO (kiinteistö 604-408-1-234) sijaitsee Pirkkalan ABC:n ja Tuottotien yritysalueen välissä lähellä moottoritietä. Kuva: Karttaselain.

Tuottotien jatke yhdistää Huovin teollisuusalueen pohjoisosan Lentoasemantiehen. Asikainen ei osaa vielä sanoa tien tarkkaa kulkulinjaa tai sitä, missä kohti tie liittyy Lentoasemantiehen. Asiat ratkaistaan asemakaavoituksessa.

Väylä palvelisi niin Tuottotien liikennettä kuin Lepomoision asuinaluetta, johon on rakennettu viime vuosina runsaasti pientaloja. Kulku alueelle on nykyisin monien mutkien takana.

Ostettava alue on kooltaan 2,8 hehtaaria.