Pirkanmaan tuhopoltoista nostettiin syytteet 25-vuotiaalle epäillylle – Oikeudenkäynnin määrä alkaa ensi viikolla

Kokonaisuuteen kuuluu 21 syytekohtaa.

SYYTTEET saanutta miestä epäillään muun muassa Pirkkalan Jyrkänpäässä viime kesänä palaneen autiotalon sytyttäjäksi. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKANMAAN laajasta tuhopolttosarjasta epäiltyä miestä vastaan on nostettu syytteet. Miehen epäillään sytyttäneen vuonna 2023 ja 2022 useita asumattomia taloja Tampereella ja naapurikunnissa.

Miehen sytyttämiksi epäillään muun muassa Pirkkalan Jyrkänpäässä heinäkuussa 2023 palanutta taloa sekä Hahmontiellä huhtikuussa 2023 tuhoutuneita mökkiä ja varastorakennusta.

Aluesyyttäjä Siina Simola kertoo, että kokonaisuudessa on 21 syytekohtaa. Vuonna 1998 syntynyttä tamperelaista miestä vastaan on nostettu maanantaina 15. tammikuuta syytteet törkeästä tuhotyöstä, tuhotyöstä, 16 törkeästä vahingonteosta ja kolmesta vahingonteosta.

Simolan mukaan epäilty on kiistänyt tekosarjan kokonaan.

OIKEUDENKÄYNTI alkaa tammikuun lopulla. Siina Simola kertoo, että käsittelyn on määrä alkaa Pirkanmaan käräjäoikeudessa perjantaina 26. tammikuuta ja jatkua seuraavalle viikolle. Käsittelyyn on varattu alustavasti neljä päivää.

Epäilty on ollut vangittuna syyskuusta alkaen. Miehen vangittuna pitämistä on käsitelty Pirkanmaan käräjäoikeudessa syksyn aikana useamman kerran.