Autiotalo paloi Pirkkalassa lauantaina, tutkitaan samassa kokonaisuudessa Pirkanmaan muiden palojen kanssa – ”Huomioidaan, että takana voi olla sama toimija tai toimijat”

Palon tutkinnanjohtaja ei ota vielä kantaa palon syttymissyyhyn.

HIRSIRAKENNUS vahingoittui lauantai-iltana tulipalossa. Palo ei kuitenkaan päässyt leviämään esimerkiksi viereisiin puihin tai muualle maastoon.

PIRKKALASSA paloi lauantai-iltana asumaton hirsitalo. Sivullinen henkilö ilmoitti hätäkeskukseen Anian rantatien varrella olevan autiotalon palosta lauantai-iltana kello 20.48.

Jyrkänpäässä sijaitseva, noin 70 neliömetrin suuruinen talo oli täyden palon vaiheessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Palo oli myös levinnyt rakennuksen kattorakenteisiin.

Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan eikä palo ehtinyt levitä laajemmalle. Esimerkiksi samassa pihapiirissä sijaitseva vanha saunarakennus säilyi vahingoittumattomana.

ENITEN palossa vaurioitui hirsitalon kuisti. Lisäksi talon kattoa jouduttiin purkamaan sammutustöiden aikana.

Henkilövahinkoja tilanteesta ei tullut.

Sammutustyöt aiheuttivat haittaa Anian rantatien liikenteelle, sillä pelastuslaitos joutui sulkemaan tien joksikin aikaa. Yhteensä palopaikalla oli yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä.

PITKÄÄN asumattomana ollut rakennus tunnetaan Pirkkalassa Piittalan hirsimökkinä. Talo on aikoinaan kuulunut Leukun tilan torppiin.

Noin puolentoista kilometrin päässä palopaikalta Reipin museon alueella vietettiin viikonloppuna Pirkkalan Muinaismarkkinoita. Tapahtuman virallinen ohjelma oli lauantaina jo päättynyt siihen mennessä, kun hätäkeskus sai ilmoituksen palosta.

PAHITEN tulipalossa vaurioitui hirsimökin kuisti. Pelastuslaitos joutui purkamaan talon kattoa sammutustöiden aikana.

PALON tutkinnanjohtaja, Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Pekka Ylinen kertoo, että paloa tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä vahingonteko. Palon siis epäillään olevan tahallaan sytytetty.

Viikonlopun aikana Pirkanmaalla paloi myös toinen autiotalo. Ylöjärven Siivikkalassa sijaitseva talo syttyi palamaan ensin perjantain ja lauantain välisenä yönä ja vielä uudestaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Ylinen kertoo, että Pirkkalan ja Ylöjärven paloja tutkitaan samassa kokonaisuudessa muiden Pirkanmaalla viime aikoina tapahtuneiden autiotalojen palojen kanssa. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan todisteita siitä, että juuri Pirkkalan ja Ylöjärven palot liittyisivät toisiinsa, vaikka ne tapahtuivatkin samana viikonloppuna.

”Mitään suoranaista faktaa tämän tueksi ei siis ole, mutta näitä tarkastellaan tutkinnassa samassa kokonaisuudessa. Tässä huomioidaan, että takana voi olla sama toimija tai toimijat”, Ylinen sanoo.

Hän ei vielä kommentoi Pirkkalan palon syttymissyytä.

”Tutkinta on sen verran alkuvaiheessa, ja nimenomaan kun tarkastellaan kokonaisuuden kannalta, niin en ota tässä vaiheessa kantaa syttymissyyhyn ja varsinaiseen tekotapaan. Mutta toki lisään sen verran, että koska tätä tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä vahingonteko, niin epäillään, että palo on sytytetty tahallaan.”