Killontorintien urakka maksoi 1,6 miljoonaa euroa – tänä vuonna Killon alueella alkaa toinen suuri tienrakennus ja Pirkkala saa uuden yhdystien

Killonvainiontiestä tulee Pirkkalan läpäisevä yhdystie Kurikantien ja Lentoasemantien tapaan.

KILLON valtaväylä Killontorintie saneerattiin liittymineen kahden vuoden aikana. Pian Killon viereen alkaa rakentua aivan uusi väylä, Killonvainiontie. Kuvassa näkymiä Killontorintien työmaalta kesällä 2022. Kuva: Anna Haapavaara

KILLON pääväylän Killontorintien viime syksynä päättynyt saneeraus maksoi kaikkiaan 1,6 miljoonaa euroa. Töitä tehtiin vuosina 2022 ja 2023.

Selvityksen mukaan urakat toteutuivat yhdyskuntalautakunnan päätöksen ja talousarvion määrärahojen mukaisesti.

Työn aikana uusittiin niin katuja kuin vesihuolto. Urakoitsijana toimi Hervannan Kaivin Oy ja rakennussuunnitelmat teki Sweco Infra & Rail Oy. Urakkaa valmisteli ja sen turvalliskoordinaattori ja valvoja oli Ramboll Finland Oy.

Urakan vastaanottokokouksessa elokuun lopulla käytiin läpi korjattavia puutteita ja todettiin, että asukkaille korvattavaksi tuli työvahinkojen takia muutamia postilaatikoita ja uuden pihlajan istuttaminen.

Kunnanhallitus merkitsi joulukuussa tiedoksi saneerauksen taloudellisen loppuselvityksen.

TÄNÄ vuonna Killon asuinalueen vieressä on alkamassa suuri kaavoitus- ja tiehanke, Killonvainiontien teko. Tie tulee kulkemaan Naistenmatkantieltä Linnakalliontielle Killon ja Pakkalankulman välisessä maastossa. Tien alkupää Nuolialan koulun vieressä on jo valmis.

Jatkorakentaminen on määrä aloittaa pienesti tänä vuonna. Päärakennusvuodet ovat 2025 ja 2026. Alustava kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa.