Sähkökatko toi päivien mittaisen haitan: katkon Pirkkalassa pimentämien televisioiden ja muiden palveluiden pitäisi Elisan mukaan toimia tänään

KAAPELIPALVELUT tekivät tenän Pirkkalan viime torstaisen sähkökatkon jälkeen. Television katselu on ollut tauolla useita päiviä useissa pirkkalalaiskodeissa.

PIRKKALASSA yli 8300 taloutta viime torstaina pimentänyt sähkökatko toi mukanaan pitkäaikaisia häiriöitä tietoliikenneyhteyksiin. Monissa Pirkkalan kodeissa tuskailtiin, kun televisioista ei löytynyt kanavia sähköjen palauduttuakaan.

Kyse oli talouksista, joissa käytetään Elisan kaapelipalveluita.

Elisa tiedotti heti katkon jälkeen myöhään torstai-iltana, että kaapeli-TV-verkossa on häiriöitä Pirkkalan alueella. Tilanne vaikutti kaapeli-TV-, radio- ja kaapelimodeemipalveluihin ja niihin Elisa Viihde -asiakkaisiin, joiden palvelu tuli kaapelimodeemin kautta.

Vika jatkui yli koko viikonlopun.

Viimeisen tiistaiaamuna tehdyn tiedotepäivityksen mukaan vian arvioitu korjausaika on tänään tiistaina kello 12.

PIRKKALAISEEN soittanut Susanne Salomäki-Saksala kertoi, että oli koettanut saada Haikassa asuvan äitinsä televisiota toimimaan koko viikonlopun, ja laite oli pimeä vielä maanantai-iltana.

”Vika koski kuulemma satoja talouksia. Elisan neuvonta vastasi perjantaina. Viikonloppuna puhelin vain tuuttasi”, Salomäki-Saksala tuskaili.

”En itse omista edes sähköpostia tai tiedä modeemeista, mutta tämä äitini tv on aivan tavallinen kaapeliverkossa toimiva televisio, jossa antennijohto työnnetään seinään”, Salomäki-Saksala totesi.

Vaikutuksia oli myös muilla nettiä käyttävillä. Pirkkalainen-lehden Elisan modeemin kautta tulevat nettiyhteydet olivat poikki perjantain.