Legendaarinen Pirkko Mannola saapuu esiintymään Pirkkalaan – ”Hyvällä säkällä sitten presidenttikin tulee”

"Sain hänet mukaan pitkän houkuttelun jälkeen", iloitsee Elviksestä innostunut järjestäjä Aron eli Juha Leppänen.

MISS Suomi 1958 Pirkko Mannola on lukuisten Suomi-filmien tähtinäyttelijä ja laulaja. Ensi kesänä 85-vuotias Mannola nähdään esiintymässä Pirkkalassa Haikan lavalla.

LEGENDAARINEN vuoden 1958 Miss Suomi, näyttelijä ja laulaja Pirkko Mannola (85) saapuu esiintymään Haikan lavalla juhannuksen alla pidettävään The 50’s Summer -tapahtumaan.

Nyt yhdeksättä kertaa järjestettävä festivaali on yhdistelmä 50-luvun rock’n rollia sekä tuon ajan suomalaista iltamakulttuuria.

Sääksmäellä syntynyt Pirkko Mannola aloitti uransa teini-iässä Suomen Trikoo Oy:n jumpperi- ja uimapukumallina Tampereella ja voitti Helsingin Messuhallissa 1958 järjestetyn Miss Suomi -kilpailun.

Tämän jälkeen Mannolasta tuli suosittu laulaja ja näyttelijä ja hän esiintyi lukuisissa 1950-luvun lopun ja 1960-luvun elokuvissa ja tv-ohjelmissa tuon ajan muiden viihdetähtien, kuten Tauno Palon, Leo Jokelan, Matti Raninin, Hannes Häyrisen sekä tulevan aviomiehensä Åke Lindmanin kanssa.

Elokuva-Aitan yleisöäänestyksessä vuonna 1961 Mannola valittiin vuoden parhaimmaksi kotimaiseksi naisnäyttelijäksi.

Mannola teki useita elokuvia Aarne Tarkaksen ohjauksessa ja oli 1960-luvulla useita vuosia mukana tämän suositussa Kuten haluatte -tv-ohjelmassa Esko Salmisen, Jarno Hiilloskorven, Leo Jokelan ja Brita Koivusen kanssa.

Mannola teki laulajanuraa Saksassakin ja siirtyi näyttelemään myös teatterilavoille niin Suomessa kuin Ruotsissa.

Aktiivinen ura on jatkunut 2000-luvulle asti niin iskelmälavoilla kuin valkokankaalla. Viime vuosina Pirkko Mannola on nähty rooleissa muiden muassa Risto Räppääjässä (2208), Rööperissä (2009) ja Täydellisessä joulussa (2019).

”HOUKUTTELIN Pirkko Mannolaa mukaan monena vuonna ja nyt onnistui. Hän on yksi suurimmista suosikeistani nimenomaan siksi, että hänestä kuvastuu jollain tapaa se aito 50-luvun henki”, sanoo Haikan tapahtuman tuottaja Juha Leppänen.

The 50’s Summer Festivalilla ovat aiemmin esiintyneet muiden muassa Eino Grön, Eila Pienimäki, Lasse Liemola, Marion Rung ja viime vuonna Ritva Oksanen.

”Oksanen ja Mannola ovat ystäviä ja se oli ehkä viimeinen niitti, joka sai hänen lupautumaan mukaan”, Leppänen tuumaa.

MANNOLAN ensimmäinen aviomies, näyttelijä ja ohjaaja Åke Lindman menehtyi vuonna 2009.

Vuonna 2016 Mannola kihlautui Göran Stubbin kanssa. Göran Stubb on presidenttigalluppeja johtavat Alexander Stubbin isä, joten juhannuksena Haikassa saatetaan nähdä laulamassa Suomen presidenttiperheen jäsen.

”Kyllä tämä on käynyt mielessä. Göran Stubb varmaan tulee paikalle. Hyvällä säkällä Haikassa voitaisiin nähdä presidenttikin”, Leppänen hymyilee.

Mannolan keikan yksityiskohdista, kuten pituudesta, ei Leppänen ole vielä keskustellut.

PIRKKO Mannola on tehnyt show-uraa jo kahdeksan eri vuosikymmenen aikana. Uraan kuuluu niin menestysiskelmiä kuin elokuvia.

EDELLISENÄ kahtena vuonna tapahtuma oli Ylöjärvellä, mutta nyt palataan Pirkkalaan.

Mannolan lisäksi festivaalikansaa viihdyttää taika- ja kuplettitaiteen grand old man Markku Purho.

Festivaali-ilta huipentuu Aron & Cool Companyn show´hun. Aron on Juha Leppäsen tulkitsema Elvis-hahmo.

Illan juontajana toimii Happy Days -ohjelmasta tuttu Santis.

The 50’s Summer Festival on ikärajaton tapahtuma ja sinne ovat tervetulleita kaikki 50-luvun musiikista ja kulttuurista kiinnostuneet koko perheen voimin.

The 50’s Summer Festival to 20.6. klo 19-24 Haikan lava, Pirkkala.