Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Valtuustosalissa näytetään nuoren suomalaisen ohjaajan Mika Kaurismäen elokuva

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Elokuviin Pirkkalassa

Mika Kaurismäen ohjaama Arvottomat (1982) esitetään tämän viikon perjantaina 16.12. klo 18.30 Pirkkalan kunnantalon valtuustosalissa. Arvottomat esitetään 35 mm:n kierrätyskalustolla isolle kankaalle.

Arvottomien esittäminen Pirkkalassa kuuluu ns. elokuvien kierrätyskokeiluun, joka on toteutettu tämän syksyn aikana 14 Pirkanmaan kunnassa. Järjestäjinä ovat kunkin kunnan kulttuurilautakunta, Pirkanmaan Elokuvakeskus ja Suomen Filmikamari. Tavoitteena on tarjota hyviä elokuvia katseltavaksi ja näin monipuolistaa kuntien kulttuuritarjontaa. Erityisen merkittävää tämä on tietenkin paikkakunnilla, joissa ei ole oikeaa elokuvateatteria, niin kuin Pirkkalassa.

Mika Kaurismäki on nuori suomalainen elokuvaohjaaja, häntä pidetään kotimaisen elokuvan lupauksena. Tunnetuksi Mika tuli Risto Jarvan -palkinnon voittaneella Valehtelija-lyhytelokuvalla vuonna 1980. Sen jälkeen hän on ohjannut mm. rockelokuvan Saimaa-ilmiö (1981) – Arvottomat on Mikan toinen pitkä elokuva. Käsikirjoituksen teossa on Mikaa auttanut veli Aki Kaurismäki.

Arvottomat kertoo kolmesta nuoresta, jotka matkaavat ympäri Suomea.

Pirkkalainen 40 vuotta sitten, 15.12.1983.