Partolanhovi Pirkkalassa vaihtoi maalämpöön

PARTOLANHOVIN asuntoyhtiön tontti lohkottiin lisärakentamishanketta varten. Varat yhtiö sijoitti maalämpöremonttiin.

PARTOLAN alueella sijaitseva 1930-luvulla rakennettu entinen kenkätehdas sai uuden elämän kerrostalona 1990-luvulla. Taloyhtiö lämpeni kaukolämmöllä, kunnes tonttikaupat saivat taloyhtiön hallituksen satsaamaan energiaremonttiin. Nyt taloyhtiö säästää noin 40 000 euroa vuodessa.

Asunto Oy Pirkkalan Partolanhovilla oli suuri oma tontti, joka päätettiin lohkoa muutama vuosi sitten. Kunhan kaupat tontista varmistuisivat, taloyhtiö voisi sijoittaa varat remontteihin.

Koska kaukolämmön hinta oli nousussa, päätti taloyhtiö vaihtaa maalämpöön. Tonttikaupat sinetöitiin vuosi sitten, ja viime kesänä valmistui ensimmäinen täysin ilman lainaa toteutettu remontti.

”Taloyhtiö päätti toteuttaa lämmöntalteenoton sekä maalämmön, ja hankkia samalla sähköautoille latauspisteet”, kertoo isännöitsijä Ilari Stenman.

Tarjouksia pyydetiin usealta potentiaaliselta toimittajalta. Urakan tekijäksi valikoitui Smart Heating.

”Smart Heating tarjosi remontille tuottotakuun, mikä kiinnosti hallitusta”, kertoo Stenman

ITSE remontti sujui odotetusti, eikä yllätyksiä ilmennyt. Projektissa kiinteistö irrotettiin kokonaan pois kaukolämpöverkosta ja alkuperäiset, jo käytöstä poistetut öljykattilat purettiin pois. Nykyinen lämpöpumpputeknologiaa hyödyntävä poistoilman lämmöntalteenotto- ja maalämpöjärjestelmä on jo kolmas lämmitysmuoto taloyhtiön historian aikana.

”Asukkaat suhtautuivat remonttiin lähtökohtaisesti erittäin hyvin”, sanoo Stenman.

”Moni koki, että osakkeiden arvo nousee, kun taloyhtiö sijoittaa vihreään siirtymään, ja tulevien lämmityskulujen lasku motivoi.”

Myös Smart Heatingin toimitusjohtaja Pertti Nissilä on tyytyväinen arvokiinteistössä toteutettuun remonttiin.

”Missionamme on parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta, lisätä uusiutuvan energian käyttöä ja nostaa kiinteistöjen arvoa modernin teknologian avulla”, kertoo Nissilä.