Tampere pukeutui oranssiin naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi

LAUANTAINA 25.11. eli kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä, käynnistyi YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin maailmanlaajuinen Oranssit päivät -kampanja. Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja toimia aktiivisesti väkivallan lopettamiseksi.

Aihe on valitettavan ajankohtainen myös Suomessa, jossa joka kolmas nainen kokee parisuhdeväkivaltaa elämänsä aikana.

Tänä vuonna Tampereella lukuisat eri tahot osallistuvat Oranssit päivät -kampanjaan valaisemalla rakennuksensa oranssiksi kampanjan aikana.

Valaistuna ovat mm. Tampereen yliopiston Keskustakampuksen Päätalo, Näsinneula ja Tammerkoski. Lisäksi pääkirjasto Metsossa ja Sampolan kirjastossa on nähtävänä oranssit kirjanäyttelyt, joissa on esillä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

Kiitämme kaikkia tahoja kampanjaan osallistumisesta!

Myös sinä voit osallistua Oranssit päivät -kampanjaan ja osoittaa tukesi naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Osoita siis tukesi naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamiseksi ja tule mukaan viettämään oransseja päiviä! Oranssit päivät -kampanja kestää 10.12. asti alkaen naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisesta päivästä ja päättyen ihmisoikeuksien päivään.

Kampanjasta voi lukea lisää osoitteessa www.unwomen.fi.

Olivia Hoppu ja Eeva Fredland
UN Women Suomen Tampereen paikallistoimikunnan vapaaehtoiset