Joulunavaukseen saapui väkeä torin täydeltä – taikapukki sai terveiset Kurikankulman Luhtarölleiltä

Pakkasilmassa oli taikaa, ja Luhtaröllien Röllikin pääsi tapaamaan pukkia.

Purevasta pakkaskelistä huolimatta Pirkkalan joulunavaustapahtumaan Suupantorille saapui 300 kaikenikäistä tunnelmoimaan jouluajan alkua.

PAKKANEN ja navakka pohjoistuuli nipistelivät poskipäitä ja pistelivät varpaissa asti, mutta kylmästä huolimatta Suupan torille kokoontui perjantai-iltana noin 300 ihmistä vauvasta vaariin Pirkkalan joulunavaustapahtumaan.

”Pitihän tänne lähteä, kun Pirkkalassa tapahtuu jotakin”, tuumi Pelkosen perheen äiti Hanna, joka oli saapunut torille miehensä Timon ja lastensa Kasperin ja Oliverin kanssa.

Samalla Pelkosten esikoinen Kasper sai tärkeän tehtävän. Hän vei torille saapunutta Taikapukkia tapaamaan Röllin, Kurikankulman päiväkodin luontoryhmä Luhtaröllien maskotin, jonka jokainen ryhmän lapsi saa aina viikoksi kerrallaan kotiin. Röllin vuoro Kasperin kotikaverina sattui juuri sopivasti viime viikolle.

PIRKKALAN keskustassa pidetyssä joulutapahtumassa kuultiin Sabrina ja saarten tyttäret -lauluyhtyettä.

Salaisuudeksi jäi, mitä Taikapukki jutteli Röllille. Kasper piti omana salaisuutenaan myös sen, millaisia lahjatoiveita hän itse oli esittänyt valkoparralle.

Omat toiveensa Taikapukille pääsi kertomaan myös Niklas Klinga. Joululahjatoiveet hän oli kirjoittanut kirjeeseen, jonka hän antoi torilla pukille.

TAIKAPUKKI ilahdutti yleisöä taikuuksillaan. Avustajikseen hän kutsui muun muassa Eevin ja Eelin.

”Toivoin ainakin kuorma-autoa, jossa on kaksi lavaa leluille”, hän paljasti  tapaamisen jälkeen.

”Tämä joulunavaus on meidän perheessä odotettu tapahtuma”, kertoi Niklaksen äiti Sanna Mattila.

Joulunavaustapahtumaan osallistui myös viisi vuotta Pirkkalassa asunut Pelkosen perhe, isä Timo, Oliver, äiti Hanna ja Kasper.

JOULUNAVAUKSEN alkajaisiksi kuultiin pormestari Marko Jarvan tervehdys, jossa hän totesi joulun merkitsevän eri ihmisille samanaikaisesti erilaisia asioita.

”Tärkeintä on, että joulun vietto tuo iloa ja hyvinvointia itselle ja muille”, Jarva viestitti.

Pirkkalan joulunavauksista jo entuudestaan tuttu Taikapukki ihmetytti ja hauskuutti yleisöä taikuuksillaan tänäkin vuonna. Uutta tapahtumassa tarjosi helsinkiläinen Sabrina ja saarten tyttäret -lauluyhtye. Se esitti säveltämänsä teoksen, joka pohjautuu Kantelettaren Neitsyt Maarian virteen.

MAALISKUUSSA työnsä Pirkkalassa aloittanut kunnan kulttuurituottaja Peik Erhola seurasi tapahtumaa tyytyväisenä.

”Koko tänä vuonna kunnan järjestämissä toritapahtumissa ei ole ollut näin paljon osallistujia.”

Erhola esitteli tapahtuman lomassa myös näkymää Suupantien toisella puolella: valotaidetta uusien kerrostalojen seinillä ja kunnantalo Tiimassa.

”Lumihiutaletta, putoilevaa lumisadetta ja Tiiman valaistusta sekä kirjaston ikkunaseinän värivaloja voi ihastella tapaninpäivään asti”, Erhola vinkkaa.

Kasper Pelkosella oli joulunavauksessa tärkeä tehtävä. Hän toi Taikapukkia tapaamaan Röllin, Kurikankulman päiväkodin luontoryhmä Luhtaröllien maskotin. Salaisuudeksi jäi, mikä niin kovasti nauratti Taikapukkia, Rölliä ja Kasperia.

Pirkkalan kunnan järjestämät joulunalustapahtumat saavat jatkoa ensi sunnuntaina, jolloin Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa pidetään perinteiset joulymyyjäiset.

Joulumyyjäiset Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa (Urheilutie 10) su 10.12. klo 13-17. Myynnissä jouluisia tuotteita ja ohjelmaa koko perheelle.