Pirkkalan kuntakeskuksen rakennuksiin heijastetaan tästä päivästä eteenpäin valotaidetta – taustalla kuntalaisten toiveet

"Keskustakorttelin talojen valkoiset päätyseinät ovat ihanteellisia pintoja liikkuville valoprojisoinneille", kertoo kunnan kulttuurituottaja Peik Erhola.

KUNNANTALO Tiimaan valmisteltiin heijastettavaksi valotaidetta perjantaina iltapäivällä. Kuva: Antti Jokinen

JOUKKO Pirkkalan kuntakeskuksen rakennuksia saa joulukuussa pintaansa juhlavalaistuksen. Pirkkalan kunta tiedottaa, että valaistukset ovat nähtävillä perjantaista alkaen, jolloin Suupantorilla vietetään kunnan joulunavausta.

Talvisia valoprojisointeja heijastetaan kunnantalo Tiiman ja kahden muun keskustakorttelin rakennuksen seinille. Myös pääkirjaston julkisivu aiotaan valaista näyttävästi.

Joulunavausta vietetään Suupantorilla tänään perjantaina kello 18 alkaen. Valaistukset ovat nähtävillä 26. joulukuuta asti.

”Valo ja valotaide eri muodoissaan ovat kuuluneet pitkään Pirkkalan joulutapahtumiin. Kuntalaisten toivomaa valotaidetta tuodaan nyt ilahduttamaan ohikulkijoiden arkea myös lyhyen tapahtuman ulkopuolella. Keskustakorttelin talojen valkoiset päätyseinät ovat ihanteellisia pintoja liikkuville valoprojisoinneille”, kertoo kunnan kulttuurituottaja Peik Erhola tiedotteessa.

VALAISTUKSET toteutetaan yhteistyössä pirkanmaalaisen AV-alan yrityksen Stereo ID Oy:n kanssa. Valaistusta mahdollistamassa on myös Operaatio Pirkanmaa -kulttuurihanke.

Viimeksi Pirkkalassa nautittiin valotaiteesta marraskuussa, kun kunnassa järjestettiin Guerrilla Lighting -valotempaus. Myös se oli osa Operaatio Pirkanmaata.