Valotempaus toi loistoa harmauden keskelle – katso kuvista, miltä häikäisevän kauniiksi valaistut Pirkkalan maamerkit näyttivät

Vapaaehtoiset valaisivat Guerrilla Lighting -valotempauksessa muun muassa Pirkkalan kirkon ja kunnantalo Tiiman.

VALONKANTAJAT saivat synkän metsän näyttämään satumaiselta Pirkkalan Guerrilla Lighting -tapahtumassa.

TIHKUSADE ja kaiken peittävä harmaus. Sellainen oli sää lauantaina, kun joukko tummanpuhuvasti pukeutuneita henkilöitä kokoontui kunnantalon Tiiman takana olevalle aukiolle.

Mustanpuhuva ryhmä ei ollut synkeässä syysillassa pahanteossa, vaan käynnissä oli kansainvälisen Guerrilla Lighting -valotempauksen kokoontuminen. Pirkkalassa ensimmäisen kerran järjestetyn valotapahtuman ajatuksena on valaista tuttuja kohteita lyhytaikaisesti uudenlaisilla tavoilla.

Kunnan kulttuurituottaja Peik Erhola määritteli avauspuheenvuorossaan Guerrilla Lighting –tempauksen ”yhteisölliseksi valotaideteostapahtumaksi, joka tehdään vapaaehtoisten valonkantajien kanssa”.

VAPAAEHTOISET valonkantajat Jenni Leskinen (vas.) ja Anniina Söderholm esittelivät Tiiman aukiolla lamppujen toimintaa. ”Olen katsonut kuvia edellisistä tempauksista ja ne ovat olleet tosi hienoja. On korkeat odotukset”, Söderholm kertoi ennen valotempauksen alkua.

GUERRILLA Lighting -tapahtuman ennakkoon salaisella kulkureitillä oli Pirkkalassa neljä kohdetta.

Vapaaehtoisten muodostama valokulkue valaisi ensimmäisenä kunnantalo Tiiman ympäristön, minkä jälkeen joukko vaelsi Pirkkalan kirkolle. Pirkkalan seurakunta oli sammuttanut kirkosta kaikki ulko- ja sisävalot, ja valonkantajat saivatkin pimeän kirkon näyttämään kaikkine väreineen aivan toisenlaiselta kuin on totuttu.

TEMPAUKSEN ensimmäisenä kohteena oli Pirkkalan kunnantalo Tiiman ympäristö. Valaistusuunnitelmat oli laatinut valaistussuunnittelija Annukka Larsen.

Ehkä kierroksen vaikuttavin hetki koettiin, kun valonkantajat loihtivat lamppuineen säkkipimeän metsän loistamaan vihreän ja punaisen eri sävyissä.

Kierroksen viimeisenä kohteena olivat Ollikantien varrella sijaitsevat Vähäjärven koulun vanhat rakennukset.

NYT Pirkkalassa järjestetty Guerrilla Lighting -tapahtuma on osa Operaatio Pirkanmaa -kulttuurihanketta. Tänä syksynä valotempaus on järjestetty jo aikaisemmin Kangasalla ja Valkeakoskella.

ALLA olevasta galleriasta voit klikata suuremmaksi kuvia tapahtumasta.