Pirkkalan yrittäjäjuhlassa palkittiin onnistujat, mutta tilaisuus alkoi suru-uutisella: ”Vankka toive oli, että pidetään juhla kuten oli suunniteltu”

Pirkkalan yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Hautamäki menehtyi kaksi päivää ennen juhlaa.

SANKILAN kartanon Karoliina Ahola ja Sami Ketola palkittiin Pirkkalan Vuoden yrittäjinä perjantai-iltana.

PIRKKALALAISET yrittäjät kokoontuivat perjantaina juhlimaan yhdessä Vuoden yrittäjän palkitsemistilaisuuteen. Tunnustuksen sai tänä vuonna Sankilan kartanon yrittäjäpari Karoliina Ahola ja Sami Ketola.

Pirkkalan lukion mediakurssin oppilaat Julia Eerola ja Savanna Siitonen saivat kunnian paljastaa palkinnon saajat golfkentän ravintolaan kokoontuneelle juhlaväelle.

Siitonen ja Eerola kertoivat puheessaan, että Sankilan kartano toimii juhlatilaisuuksien pitopaikkana ja että Sankilassa on suosittu eläinpiha ja siellä pidetään monenlaisia leirejä ja kursseja – myös musiikki-iltoja. Hevoset ja ponit ovat isossa osassa Sankilan arjessa.

”Kyseessä on elämänkumppanien perheyritys. Tämänvuotiset palkittavat yrittäjät ovat esimerkki riskinottajista, jotka hoitavat asiat maaliin asti”, Julia Eerola ja Savanna Siitonen totesivat.

PALKITSEMISTA ennen juhla alkoi kuitenkin varapuheenjohtaja Mauri Loukialan kertomalla suru-uutisella. Pirkkalan yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jarmo ”Jampe” Hautamäki oli menehtynyt pitkällisen sairauden murtamana keskiviikkona vain kaksi päivää ennen juhlaa.

Hetken koko juhlan järjestäminen oli vaakalaudalla.

”Hän osallistui tämän tilaisuuden valmisteluihin jo syyskuusta lähtien. Hänen vankka toiveensa ennen kuolemaa kuitenkin oli, että juhla toteutetaan kuten on suunniteltu”, Loukiala totesi. Hautamäen muistolle pidettiin hiljainen hetki.

LUKION mediakurssilaiset Savanna Siitonen (vas.) ja Julia Eerola saivat kunnian kertoa yrittäjäyleisölle, kuka sai tänä vuonna vuoden tärkeimmän yrittäjätunnustuksen Pirkkalassa.

”OLEMME tosi otettuja tunnustuksesta. Moni muukin olisi voinut nyt olla tässä paikallamme”, Sami Ketola sanoi kiitospuheessaan.

Pormestari Marko Jarva kiitteli palkittuja ja saliin kokoontunutta yrittäjäväkeä. ”Te kaikki olette rohkeita visionäärejä. Luotte työtä ja elinvoimaa”, Jarva totesi.

Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Jenni Pöllänen muistutti, että paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat tärkeitä myös sosiaalisessa mielessä.

”Yhdistyksen kautta yksinyrittäjienkin on mahdollista löytää verkostoja”, Pöllänen sanoi.

PIRKKALAN yrittäjäjuhla on muodostunut tärkeäksi tilaisuudeksi Silmu-lukiolle. Sen mediakurssilaiset ovat jo useiden vuosien ajan juontaneet juhlan ja kirjoittaneet palkitsemispuheen haastateltuaan Vuoden yrittäjiä.

Tänä vuonna mukana juhlimassa olivat lukiolaisista Julia Eerolan ja Savanna Siitosen lisäksi juontajina Sylvia Hotari ja Ilari Koskinen, valokuvaajana Riku Kuisma sekä kurssin opettaja Pasi Kervinen.

ALLA olevasta galleriasta voi klikata suuremmaksi kuvia tämänvuotisesta Pirkkalan Vuoden yrittäjä -juhlasta.

Lue myös: Pirkkalan Vuoden 2023 yrittäjät ovat Sankilan kartanon Sami Ketola ja Karoliina Ahola – ”Olisiko tämä sellainen elämäntyöpalkinto”