Pirkkala yhtenäistää varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja naapurikuntien kanssa – kahdelle laskutusryhmälle pieni korotus

Laskutusportaita yhdistetään siirryttäessä uuteen tietojärjestelmään.

PIRKKALASSA perheet voivat valita varhaiskasvatuksesta haluamansa tuntimäärän neljästä laskutusportaasta. Arkistokuva Pirkkalan päiväkotien sählyturnauksesta vuodelta 2013.

PIRKKALAN kunta yhtenäistää varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja naapurikuntien kanssa. Sivistyslautakunta päätti tällä viikolla, että Pirkkala ottaa keväällä käyttöön hoitoaikaperustaisen laskutuksen laskutusportaiden prosenttimuutokset. Muutos nostaa hintoja hieman kahdessa laskutusportaassa.

Pirkkalassa perheet voivat valita varhaiskasvatuksesta haluamansa tuntimäärän neljästä vaihtoehdosta eli laskutusportaasta. Valinta määrittelee, montako tuntia lapsi voi olla kuukaudessa varhaiskasvatuksessa ja paljonko kuukausimaksu siten on.

Keväällä voimaan tuleva muutos koskee niitä lapsia, joilla tuntimäärä on 86–120 tuntia kuukaudessa ja niitä, joilla se on 121–150. Ensiksi mainituilla varhaiskasvatusmaksun prosenttiosuus nousee 75 prosentista 80 prosenttiin kokopäivähoidon hinnasta ja jälkimmäisillä 85 prosentista 90 prosenttiin.

Samalla tilapäishoidon hinnaksi määritellään 25 euroa, ja tilapäishoitoa aletaan tarjota ainoastaan kokopäiväisenä.

PIRKKALAN varhaiskasvatuspäällikkö Sari Välilä kertoo, että muutokset ovat valmistautumista siihen, että kunta ottaa käyttöön eVaka-järjestelmän. Kyseessä on varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen uusi tietojärjestelmä, johon ollaan siirtymässä Tampereen kehyskunnissa. Pirkkalassa järjestelmä aiotaan ottaa käyttöön keväällä 2024.

”Osalla kunnista on ollut tähän asti käytössä kuusi laskutusporrasta, osalla neljä. Nyt on sovittu, että neliportaisella mennään jatkossa. Prosenttiluvut on pyöristetään samalla sellaisiksi, että kaikissa kunnissa mennään samoilla prosenttiluvuilla”, Välilä kertoo.

Juttua korjattu 27.11. klo 16.35: Korjattu sivistyslautakunnan päätöksen tekoajaksi ”tällä viikolla” ”viime viikon” sijaan. Sivistyslautakunta päätti laskutusportaiden prosenttimuutoksista 22.11. eli samalla viikolla kuin juttu julkaistiin.