Pirkkalalaisen marketin ex-kauppiaalla on tuhti miljoonapotti Keskon osakkeita

PIRKKALAN kuntakeskuksen K-marketissa kauppiaana vuosituhannen vaihteessa toiminut Esa Kiiskinen on nykyisin Keskon hallituksen puheenjohtaja ja omistaa muhkean potin yhtiön osakkeita. Kuva: Sanni Harmanen

KESKON hallituksen puheenjohtaja Esa Kiiskinen omistaa noin 470 000 Keskon osaketta, kertoi Kauppalehti 5. marraskuuta pörssitiedotteisiin perustuen.

Nykyisin Keskon hallituksen puheenjohtajana toimiva Kiiskinen muistetaan Pirkkalan keskustan marketin K-Pirkanpojan kauppiaana vuosituhannen vaihteesta. Pirkkalaa ennen hän oli puolisonsa kanssa kauppias pienessä K-kaupassa Hervannassa.

Sittemmin ympyrät ovat kasvaneet. Kiiskinen tunnetaan nykyisin hallitusroolinsa ohella espoolaisen K-Citymarket Sellon kauppiaana.

Keskon verkkosivujen mukaan Kiiskisellä oli viime vuoden lopulla omissa ja määräysvaltayhteisöjen nimissä yhteensä 459 200 Keskon A-osaketta sekä omissa nimissä 9 380 B-osaketta.

Keskon A-osakkeen ja B-osakkeen arvot ovat viime aikoina olleet yli 17 euroa kappaleelta. Osakepotin arvo on näin yhteensä kahdeksan miljoonan euron luokassa.

Keskon viimeisimmän tulosjulkistuksen jälkeen Kiiskinen osti 4 935 Keskon osaketta. Ostot on tehty runsaan 15 euron keskihinnalla, ja ostojen kokonaishinnaksi tuli 76 140 euroa. Kyseessä oli ns. sisäpiirin kauppa, jotka on kerrottava julkisuuteen.