Pirkkalassa nähdään lentopallon 1-sarjan kärkiottelu, Rantaperkiön Isku saa vieraita Oulusta

Pirkat järjestää pelin ja saa lisänäkyvyyttä lajille. Entinen Iskun pelaaja Joni Markkula valmentaa nyt Pirkkain C-junioreita

SUOMEN mestari Joni Markkula valmentaa poikaansa Pirkkain C-junioreissa ja pyrkii itsekin harrastamaan lajia, kun aika antaa myöten.

ENSI sunnuntai on Joni Markkulan ja hänen Henri-poikansa elämässä tavallisen kiireinen päivä.

 ”Henri pelaa lentopalloa Pirkkain C-junioreissa ja lauantaina on turnaus Helsingissä. Olemme varmaan seuraavan yön vanhempieni luona Espoossa ja sunnuntaina tulemme takaisin”, Joni Markkula sanoo.

Henri pelaa myös pesäpalloa Manse PP:n D-junioreissa. Sunnuntaina olisi treenit ja samaan aikaan alkaa vanhempainpalaveri Pirkkahallissa.

”Rantaperkiön Iskun 1-sarjan peli alkaa perään Pirkkalassa ja sekin kiinnostaa”, Joni Markkula pohtii aikataulua.

Markkulan työpäivät kuluvat oman yrityksen ja Tampereen yliopiston välillä. Yrittäjänä arki on ollut viime vuoden jälkeen erityisen kiireistä, kun yritys on tuonut uuden tuotteen pörssisähkön käyttäjille.

”Päivärytmi on aika tiivis”, Markkula toteaa.

Perheen tytär harrastaa yleisurheilua.

”Juuli voitti viime kesänä 16-vuotiaiden SM-kultaa Kuortaneella pituushypyssä viimeisen kierroksen hypyllään, joka nosti kuudennelta sijalta kultamitalille komealla ennätystuloksella 571. Viime vuonna tuli SM-hopeaa Nurmijärvellä 15-vuotiaiden sarjassa”, Joni Markkula iloitsee.

Henrillä on menossa kolmas kausi Pirkkain junioreissa. Tampereella asuvan Jonin perheeseen kuuluu myös 6-vuotias tytär.

”Jokaisen lapsen pitää itse valita lajinsa. Olin todella varovainen, ehkä turhankin, viemään oman lajin pariin. Jos nuori innostuu jostakin, niin sitten tuetaan ja katsotaan mihin suuntaan hommat etenee”, Markkula sanoo.

 ”Olin itsekin nuorena erittäin kilpailuhenkinen ja vihasin häviämistä. Tappion jälkeen pelattiin aina uudestaan, iltaan asti”, Joni Markkula muistelee omaa nuoruuttaan.

MARKKULA innostui nuorena lentopallosta ja aloitti SM-sarjassa kaudella 2001-02 Tampereen Isku-Volleyssä. Heti ensimmäinen kausi toi palkintokaappiin kultamitalin.

”Menestystä pitäisi aina osata arvostaa silloin, kun se tulee. Koskaan ei tiedä mikä mitali on viimeinen.”

Toinen kausi toi hopean, neljäs pronssin.

Sami Juvonen oli ykköspassarina silloin, se oli mahtava paikka oppia ja kasvaa pelaajana. Pelasin Iskussa neljä kautta ja voitimme kolme mitalia. Kaksi viimeistä olin ykköspassarina. Sitten 22-vuotiaana sain ensimmäisen ammattilaissopimuksen Saksaan”, Markkula muistaa.

Kun ura päättyi keväällä 2012 Portugalissa oli takana 246 SM-sarjan ottelua sekä 39 A-maaottelua.

”Arvokisoihin en päässyt, mutta maailmanliigassa pelasin ikimuistoiset ottelut Brasiliaa, USA:ta ja muita vastaan”, Markkula sanoo.

Pelaamisen ohella Markkula luki sähkötekniikkaa ja valmistui diplomi-insinööriksi.

KOSKA Markkula, 40, aloitti SM-uransa Isku-Volleyssä, niin Rantaperkiön Iskun Pirkkalan vapaa-aikakeskukseen tulevana sunnuntaina tuoma 1-sarjan ottelu Oulun Kiskoa vastaan kiinnostaa.

Kisko johtaa sarjaa Iskun seuratessa kakkosena.

”Pidin pitkän tauon lentopallosta, mutta nyt nuorten kautta olen tullut takaisin kentän laidalle. Valmentaminen ja pelien katsominen on mielekästä ja joskus voisi vaikka hikoilla pallon perässäkin”, hän toteaa.

Iskun pelin järjestelyistä huolehtii Pirkkalan Pirkat. Seura hakee lajille lisänäkyvyyttä Pirkkalassa.

”Menen jos suinkin ehdin. Itse en paljon enää ehdi lentopalloa pelaamaan, kun työ ja perhe vie ajan”, Joni Markkula harmittelee.

Rantaperkiön Isku – Oulun Kisko. Lentopallon miesten 1-sarjaa Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa su 26.11. klo 16.