Ihastuttiko vai vihastuttiko Härmälän katukokeilu? Tampereen kaupunki kerää palautetta kyselyssä ja asukastilaisuudessa

Elokuussa aloitettu kokeilu päättyy marraskuun lopussa.

KUKKALAATIKOT tukkivat tien autoilijoilta Härmälässä Nuolialantien ja Taunonkadun risteyksessä elokuussa 2023. Kuva: Sebastian Stenvall

HÄRMÄLÄN ja Rantaperkiön rauhallisen liikenteen naapuruston kokeilu on päättymässä marraskuun lopussa. Tampereen kaupunki kerää nyt palautetta ja kokemuksia asukaskyselyllä sekä asukastilaisuudessa.

Verkkokyselynä toteutettu asukaskysely on avoinna 6. joulukuuta asti. Siihen toivotaan vastauksia asukkailta sekä alueella paljon liikkuvilta.

Asukastilaisuus pidetään maanantaina 27. marraskuuta Kuuselakeskuksen Härmäläsalissa. Tampereen kaupungin ja Härmälän omakotiyhdistyksen tilaisuus on avoin kaikille.

Palautekyselyllä ja asukastilaisuudessa kaupunki haluaa kerätä kokemuksia siitä, missä asioissa kokeilussa on onnistuttu ja mitä olisi voitu tehdä toisin. Kaupunki tahtoo myös kuulla, millaisia vaikutuksia väliaikaisilla liikennejärjestelyillä on ollut Härmälän turvallisuuteen ja viihtyisyyteen ja millaiseksi liikenteen sujuvuus on koettu. Samalla kartoitetaan toiveita mahdollisille pysyville toimenpiteille ja selvitetään kokeilun onnistumista yleisesti.

RAUHALLISEN liikenteen naapuruston kokeilu käynnistyi elokuussa. Kokeilussa katkaistiin ja kavennettiin Härmälän katuja, jotta liikennettä saataisiin rauhallisemmaksi ja ajonopeuksia alemmaksi. Läpiajoliikennettä rajoitettiin muun muassa puisilla istutuslaatikoilla. Lisäksi kahdelle kadulle tuotiin keinuja ja Kannistonkadulle maalattiin yhdessä asukkaiden kanssa katutaideteos viihtyisyyden lisäämiseksi.

Väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa marraskuun loppuun asti, minkä jälkeen ne puretaan. Asukaskyselyllä ja asukastilaisuudessa saatavan palautteen sekä liikennemittausten pohjalta päätetään, toteutetaanko jotkin toimenpiteet tulevaisuudessa pysyvinä tai toistetaanko kokeilu saman laajuisena uudestaan.

Asukastilaisuus Härmälän rauhallisen liikenteen naapuruston kokeilusta Kuuselakeskuksen Härmäläsalissa (Nuolialantie 46) ma 27.11. klo 17.30–19. Kahvitarjoilu. Järj. Tampereen kaupunki, yhteistyössä Härmälän omakotiyhdistys.

Juttua muokattu 24.11. klo 10.38: Lisätty tekstiin linkki asukaskyselyyn.