Kaikki eivät ole suruliputtaneet presidentti Martti Ahtisaaren hautajaispäivänä – vielä ehdit kunnioittaa rauhantekijän ja valtiomiehen muistoa

PIRKKALAN keskustassa puolitangossa liehuva lippu kertoi yhden suomalaisen ajanjakson päättymisestä. Perjantaina on presidentti Martti Ahtisaaren hautajaispäivä.

SISÄMINISTERIÖ on määrännyt valtion laitokset ja virastot suruliputtamaan presidentti Martti Ahtisaaren hautajaisten johdosta perjantaina. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

Suruliputus alkoi aamulla kello 8. Ohjeena on, että lippu nostetaan ensin salossa ylös asti ja lasketaan sitten kolmanneksen tangon matkaa alas. Siunaustilaisuuden loputtua kello 14.30 lippu nostetaan täyssalkoon tekemään kunniaa poismenneelle. Liputus päättyy kello 20.

Hämärässä marraskuun aamussa suruliputuksia näkyi niin Pirkkalassa kuin Härmälässä. Kuitenkin myös tyhjiä lipputankoja näkyi talojen pihoissa. Esimerkiksi Härmälänrannassa Nuolialantien vieressä kerrostalojen pihassa ei ollut lippua tangossa.

Pirkkalan puolella vastapäätä Lidliä Pereellä liputus oli esimerkillistä. Nuolialan koululla ja seurakunnan Kirkkoveräjällä liput olivat säntillisesti tangoissa. Haikassa näkyi omakotitaloja, joiden tankoihin ei ollut lippua noussut.

On huomattava, että joillain isoilla kiinteistöillä lipputankoja on useita esimerkiksi mainoslippuja varten. Kiinteistön suruliputus voi olla tällöin toisessa osassa tonttia olevassa erillisessä lipputangossa.

Pirkkalan keskustassa presidentti Martti Ahtisaaren muistolle nostetut liput liehuivat sumuisessa aamussa nousseen pienen tuulenvireen voimasta, ihmisten kiiruhtaessa perjantaiaskareisiinsa.