Rakentaminen R-kioskin liikekorttelissa alkaa aikaisintaan 3-5 vuoden kuluttua, mikäli osakkaat hyväksyvät hankkeen, arvioi konsultti

Koko kortteli aiotaan pistää uusiksi. Nykyinen liikekeskus purettaisiin ja tilalle tulisi luultavasti tehokasta asuin- ja liikerakentamista.

TÄMÄN Pirkkalan keskustassa sijaitsevan liikekeskus-asuintalon maisemiin ollaan virittelemässä koko korttelin uudistavaa saneerausta. Etualan pysäköintialue kuuluu Kiinteistö Oy Pirkkalan Portin tonttiin, joten uudisrakentamista on mahdollista sijoittaa myös siihen. Raitiotien päätepysäkki on suunniteltu Naistenmatkantielle lähelle korttelia.

PIRKKALAN keskustan tuorein uudistushanke on virinnyt Suupantien Tampereen puoleisessa päässä sijaitsevassa liikekorttelissa. Suunnitelmissa on nykyisen liike- ja asuinrakennuksen purku ja koko tontin uudelleen rakentaminen.

Tämä tarkoittaisi todennäköisimmin tehokasta asuinkerrostalojen rakentamista ja liiketiloja.

Purkamisen kohteeksi aiotun liikerakennuksen ravintolayrittäjä huolestui Pirkkalaisen uutisessa siitä, miten pitkään rakennuksessa vielä voi toimia eli milloin korttelin uudistus mahdollisesti toteutuu.

Kiinteistö Oy Pirkkalan Portin kehityshankkeessa konsulttina toimiva Antti Saxlin arvioi, että rakentaminen korttelissa voi alkaa aikaisintaan 3-5 vuoden kuluessa, mikäli osakkaat hyväksyvät sen ehdot ja prosessi etenee tavoitellusti kaavoituksineen.

Osakassopimuksen allekirjoitustilaisuus on määrä järjestää 25. lokakuuta.

TONTILLA olevassa rakennuksessa toimii useita yrityksiä ja sen yläkerrassa on asuntoja.

Suupantie 2:ssa pitävät majaansa muun muassa R-kioski, Walter´s pub, Aito Säästöpankki, Taitokeskus Pirkanmaa, Partolan Tilitoimisto, lääkärikeskus Medisport sekä Pirkkalainen-lehti ja Pirkkala-seura. Tarjolla on myös turkkilaisen parturin sekä kauneudenhoidon palveluita ja Mielen ry:n Hyvän mielen kahvila.

Pirkkalan kunnanhallitus päätti jo 9. lokakuuta, että kunta hyväksyy osakassopimuksen. Kunta omistaa 90 neliön liikehuoneiston Pirkkalan Portissa. Siinä toimii kuntien yhteinen hankintatoimisto Kuha. Kokoukseen osallistuu kunnan edustajana tilapalvelupäällikkö Timo Orjala, jolla on oikeus allekirjoittaa sopimus.

Antti Saxlin toteaa, että nyt on menossa vasta kiinteistöyhtiön sisäinen keskustelu hankkeen vähimmäistavoitteista eli millä ehdoilla osakkaat olisivat valmiit hyväksymään hankkeen käynnistyksen.

KIINTEISTÖ Oy Pirkkalan Portin tontti ulottuu länsireunaltaan kuvassa näkyvän pysäköintialueen reunaan.

Jos osakkaat päättävät, että heille tarjottu hinta ja muut vähimmäisehdot ovat kohdallaan, aletaan hanketta viedä eteenpäin. Seuraavaksi pyydettäisiin Saxlinin mukaan rakentajilta tarjouksia toteuttamisesta ja käynnistettäisiin kaavoitusprosessi kunnan kanssa.

Saxlin sanoo, että tässä vaiheessa ei vielä ole suunnitelmaa siitä, millainen kortteli Suupantie 2:een tulevaisuudessa nousee.

Kunnan intresseissä lienee tehokas rakentaminen keskustassa. Vuoden kuluttua on edessä myös päätös raitiotien ulottamisesta Pirkkalan kuntakeskukseen ja mahdollisen ratikkalinjan viereen halutaan runsaasti asuntoja ja palveluita.

Maankäyttösopimuksista kunta saisi tuloja raitiotiehankkeen tuomiin kulunkeihin.

SAXLININ kiinteistökehitykseen erikoistunut Pirkkalassa toimipaikkaansa pitävä yritys Saxcon Oy on mukana myös toisessa Pirkkalan keskustan suuressa korttelin uudistushankkeessa Suupantorilla.

Siellä Suupantori 4:n osakkeenomistajat ovat jo hyväksyneet liikekeskukseen purkamiseen ja tontin uudelleenrakentamiseen tähtäävän osakassopimuksen.

Suupantorille tehdään parhaillaan uutta kaavaa. Asemakaavan muutosesitys tulee kunnalta saadun tiedon mukaan sisältämään tehokasta asuin- ja liikerakentamista.

”Kaavaluonnos on tekeillä ja valmistunee talvella”, Saxlin sanoo.

Luonnoksen valmistuessa se tulee nähtäville mielipiteitä varten ja tällöin näytille tulee on myös havainnekuvia siitä, millaiseen lopputulokseen tai vaihtoehtoihin Suupantorin uudistuksessa tähdätään.