Kukaan ei ole tai tee ”vaan” jotain

JOHTAVA diakoniatyöntekijä Riikka Rantakallio, Pirkkalan srk

OSTIN kauan sitten kolmen pienen kirjan sarjan, joka jostain syystä jäi lukematta ja sen myötä kirjahyllyyn pölyttymään. Jokin aika sitten päätin siivota kyseistä hyllyä laittaakseni sieltä pois sellaisia kirjoja, jotka olivat joko jääneet kokonaan lukematta tai jotka olin lukenut, mutta ne eivät olleet kovin kiinnostavia enkä lue niitä toista kertaa. Silloin tartuin myös tämän kirjasarjan kirjaan.

Kirjan nimi on Pilkahduksia. Siinä on lyhyitä eri kirjoittajien tekstejä. Päätin lopultakin lukea kirjan. Siellä onkin paljon hyviä tekstejä, joista sain ideoita ja pohdittavaa.

Yksi teksteistä käsitteli sitä, miten helposti ja jopa huomaamatta vähättelemme itseämme tai tekemiämme asioita. Kirjassa oli muun muassa esimerkki siitä, miten henkilö oli aloittanut maalausharrastuksen. Ystävä kehui ja kannusti häntä, mutta maalaaja totesi: ”No, tällaista harrasteluahan se vaan.”

TOISAALTA vähän sama asia kuin ”ei tehdä tästä nyt numeroa”. No, eihän tekemisistään tarvitse pitää melua, mutta itsestään saa olla ylpeä ja olla tyytyväinen, jos innostuu jostain uudesta tai vanhasta.

Niin minäkin yritän tehdä aloitettuani tänä syksynä uuden liikuntaharrastuksen. Vieroksun ryhmäliikuntaa ja mieluummin painelen menemään itsekseni kävellen tai hiihtäen vuodenajasta riippuen. Nyt opettelen balettia muiden mukana, sekaannun askeleissani enkä pysy rytmissä. Toisaalta huomaan yllättävää tasapainossa pysymistä ja jopa notkeutta. On mukavaa haastaa itseään!

Arvosta itseäsi, kehu itseäsi ja ota saamasi kehut ja kannustukset vastaan. Jokainen on hyvä jossakin. Kukaan ei ole tai tee ”vaan” jotain.