Tällaista johtajaa Pirkkalan seurakunta hakee: tasa-arvon edistäjä, kehittäjä ja nykyaikaisten viestintäkanavien käyttäjä – Kirkkoherran haku on nyt käynnissä

Hakuaika päättyy 17. marraskuuta. Hakijat on tarkoitus esitellä seurakuntalaisille myöhemmin yleisötilaisuudessa.

PIRKKALAN seurakunnan uusi kirkkoherra valitaan todennäköisesti ensi vuoden helmikuussa. Kuvassa Pirkkalan kirkko. Kuva: Sebastian Stenvall

PIRKKALAN seurakunnan uuden kirkkoherran haku on avattu. Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli julisti keskiviikkona viran haettavaksi, ja hakuaikaa on 17. marraskuuta asti.

Haun päätyttyä hakijoiden nimet julkaistaan tuomiokapitulin ja seurakunnan verkkosivuilla. Joulukuussa tuomiokapituli antaa hakijoista kelpoisuuspäätökset ja lausunnot, minkä jälkeen vaalin toimittaminen siirtyy seurakuntaan.

Kirkkoherra päätetään kirkkovaltuuston äänestyksellä.

Seurakunnan vt. kirkkoherra Jukka Jormanainen kertoo, että vaalin ajankohta päätetään lähiaikoina ja että vaali pidetään todennäköisesti helmikuussa 2024. Virka täytetään toukokuun alusta lähtien tai sopimuksen mukaan.

ENNEN vaalia hakijat on tarkoitus esitellä kaikille seurakuntalaisille yleisötilaisuudessa, joka voi olla esimerkiksi vaalipaneeli. Tilaisuus pidetään Jormanaisen mukaan mahdollisesti tammikuussa.

Vaikka seurakuntalaiset eivät pääse itse äänestämään, Jormanainen uskoo ihmisiä kiinnostavan, millaisia hakijoita vaalissa on ehdolla.

”Lähtökohtana on avoimuus siitä, keitä ja millaisia ihmisiä on ehdolla. Tämä sopii myös kirkkolain henkeen, että valmistelu on avointa. Ja seurakuntalaiset voivat sitten vaikuttaa luottamushenkilöiden kautta, eli ottamalla heihin yhteyttä tai keskustelemalla heidän kanssaan”, Jormanainen sanoo.

PIRKKALAN seurakunnan kirkkovaltuusto on määritellyt joukon valintakriteerejä seurakunnan uudelle johtajalle. Kirkkoherraksi etsitään ”avarakatseista luterilaista, joka ymmärtää ja kunnioittaa erilaisia uskontulkintoja ja vakaumuksia” ja joka haluaa edistää yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta.

Hakijan toivotaan muun muassa tuntevan kirkollista elämää monipuolisesti sekä olevan taitava työyhteisön johtaja, vuorovaikuttaja ja verkostoituja. Virka edellyttää myös kehittämis- ja kokeilunhalua, kuten myös ”nykyaikaisen viestinnän eri kanavien” hyödyntämistä.

Koulutukseltaan hakijan tulee olla pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon suorittanut pappi. Hakijan on liitettävä hakemukseensa lääkärintodistus, minkä lisäksi virkaan valitun on esitettävä rikosrekisterilain mukainen rikosrekisteriote.

Uuden kirkkoherran kuukausipalkka on noin 6 100 euroa kuussa.