Ohitustien suuren yritystontin rakentaminen sai kunnanhallitukselta lisää lykkäystä

Sopimussakkoa tulee, jos rakentaminen ei ala vuoden 2024 loppuun mennessä.

TAUSTALLA näkyvälle Ruutanakorventien suurelle yritystontille ei ole löytynyt tulijaa epäsuotuisien taloussuhdanteiden takia. Rakentamisen on kunnan tuoreen päätöksen mukaan alettava vuoden 2024 loppuun mennessä, tai uhkana on sopimussakko.

PIRKKALAN ohitustien viereen Ruutanakorventielle suunniteltu suuri yritysrakentamisen hanke lykkääntyy uudelleen. Rakentamisen piti alkaa alun perin 2021.

Pirkkalan Raskas Koy / Lease Deal Group saavat lisäaikaa rakentamisen aloittamiselle vuoden 2024 loppuun asti. Pirkkala antoi myös luvan siirtää kiinteistön vuokraoikeuden UM Kiinteistöt Oy:lle.

Kunnanhallitus päätti, ettei se peri sopimussakkoa siitä, että rakentaminen ei ala kuluvan vuoden loppuun mennessä, mikä oli edellinen määräaika.

Kiinteistöyhtiö on käynyt aiemmin neuvotteluja 3,5 hehtaarin tontille rakennettavista suurista yritystiloista. Nämä eivät ole kuitenkaan johtaneet vielä tuloksiin.

Yhtiö on maksanut tontista koko ajan vuokraa Pirkkalan kunnalle ja kertoo investoineensa tontin jalostamiseen 400 000 euroa.

Elinkeinojohtaja Marita Jaatisen mukaan tontille on mahdollista rakentaa 12 000 neliön laajuinen varastorakennus tai teollisuuslaitos.