Autokorjaamolta neljän miljoonan investointi ja 40 työpaikkaa Pirkkalaan vuodenvaihteessa – ”Olemme ylpeitä asiakastiloista, joissa on odottajille etätyöpisteitä”

Sarankulmasta pois muuttavan RS Huollon uudet tilat valmistuvat pian moottoritien reunaan.

AUTOKORJAAMO RS Huollon uudet tilat valmistuvat vuodenvaihteessa moottoritien reunaan Pirkkalaan. Yrittäjät Jarno Savolainen (vas.) ja Petteri Lehto kertovat, että Pirkkalaan muuttaa silloin 40 työntekijää ja lisäväen rekrytoiminen on suunnitteilla.

SARANKULMASSA nykyisin toimiva autokorjaamo RS Huolto pakkaa kimpsunsa ja muuttaa vuodenvaihteessa Pirkkalaan. Uudet upeat tilat ovat valmistumassa moottoritien reunaan Linnakallioon, noin puolen kilometrin päähän ABC-liikenneasemasta.

”Tämä on meiltä noin neljän miljoonan euron investointi ja Pirkkalaan siirtyy 40 työntekijää”, kertovat yrittäjät Jarno Savolainen ja Petteri Lehto.

Auto-Kivitilalla aiemmin töissä olleet miehet perustivat RS Huollon vuonna 2008 ja ovat sen omistajat. Vastoin valtavirtaa kyseessä ei ole korjaamoketju. Sarankulman ja pian Pirkkalan toimipiste on yrityksen ainoa. Toiminta on ollut menestyksekästä ketjujen ulkopuolellakin.

”Kun aloitimme mielessä oli, että tästä tulee kymmenen mekaanikon korjaamo. Asiakkailta saadun luottamuksen ansiosta tilausta on ollut niin paljon, että Sarankulman tilat kävivät ahtaaksi. Laajenemme kysynnän myötä. Uusien mekaanikkojen palkkaaminen on suunnitelmissa”, Savolainen kertoo.

”Pukuhuoneessa on 50 vaatekaappia”, miehet paljastavat kasvusuunnitelmat hymyillen.

TOISEEN kerrokseen viimeistellään tiloja, joissa asiakkaat voivat vaikka tehdä etätöitä auton valmistumista odotellessaan. Maisemat Pirkkalan moottoritielle ovat muikeat.

RS Huolto alkaa toimia Pirkkalassa vuokratontilla. Reilun 2000 neliön rakennus Ruutanankorventiellä on yrityksen oma.

”Helpottaa erityisesti, kun saamme pihaan 140 parkkipaikkaa ja ruudut ovat ekstraleveitä nykyisiä isoja autoja ajatellen”, Savolainen sanoo.

Sisällä yrittäjät esittelevät ylpeinä asiakastiloja.

”Tänne tulee etätyöpisteet niille, jotka haluavat odotella työn valmistumista ja tehdä töitä läppärillä. Tilaan tulee myös mukavat paikat katsella televisiota ja lasten leikkipaikka.”

YRITYKSELLÄ on mahdollisuus laajentaa tiloja myöhemmin toisella yhtä suurella rakennuksella. Rakennusoikeutta riittää ja osa tontista on luonnontilassa.

Sillä on myös optio lunastaa tontti omaksi, mikä on ajatuksissa tehdä jollain aikataululla.

”Nyt on jo ollut muualtakin kyselijöitä, että voiko tontille rakentaa. Tämä on niin haluttua seutua”, Savolainen sanoo.

AUTOJEN korjaaminen ja huolto tulevat yrittäjien mukaan kokemaan ison muutoksen sähköautojen myötä.

”Huollot vähenevät, mutta paljonko sitten tulee työtä korjausten kanssa, on vielä liian aikaista sanoa. Juuri nyt alalla eletään siirtymäkautta, kun käytössä on niin perinteisiä polttomoottoriautoja, hybridejä kuin täyssähköautoja.

RS Huolto on Fordin, Skodan ja Subarun valtuutettu merkkikorjaamo.

UUSISSA tiloissa on jatkossa mahdollisuus korjata useampia autoja samanaikaisesti. Ajatuksissa on palkata lisää mekaanikkoja työhön.

”Se tarkoittaa, että saamme kaikki uusimmat tietokoneohjelmat ja tietämyksen noista merkeistä. Käytössä on kansainväliset yhteydet valmistajiin ja heidän tietopankkeihinsa, jos vika on harvinainen ja sitä pitää selvittää”, Savolainen kertoo.

Yrittäjät uskovat, että autokorjaamoilla riittää asiakkaita huolimatta menossa olevasta talouden hiljaiselosta.

”Kun uusia autoja ei myydä niin paljon, vanhempaa autokantaa on korjattava enemmän. Hinnan ollessa kohdallaan asiakkaita riittää”, Savolainen ja Lehto toteavat.